Tesla Motors: Megoldódott az elektromos autók nagy problémája + videó

Az elektromos autók eddigi legnagyobb hátránya az volt, hogy akkumulátorral a kocsik meglehetősen kis távolságot képesek megtenni. A Ford Focus Electric például 80 mérföldet (130 kilométer), a nálunk is kapható Nissan Leaf pedig csak 75 mérföldet tud megtenni egy feltöltéssel. A Tesla Model S is csak 200 mérföldet tud(ott) bejárni.

Noha sejthető, hogy az automobilizmus fejlődésének irányvonalait a háttérből az olajlobbi mozgatja, Elon Musk egyértelműen szembemegy az árral és kizárólag elektromos modellekből álló kínálata már csak azért is szemet szúrhat az uralkodó érdekeknek, mert egyre élhetőbb alternatívát kínál a belsőégésű motorral működő autókra. A hatótávot illetően a Tesla már bizonyította rátermettségét, ezúttal pedig az elektromos autózás másik sarkalatos pontjaként említhető töltésben ugyancsak meglepték a világot az amerikaiak.

Természetesen nem a hagyományos értelemben vett töltésre kell gondolni, hanem az erre felkészített állomások képesek ilyen rövid idő alatt cserélni a komplett akkumulátort – egy benzines autó megtankolása nagyjából ennek kétszerese. A trükk egyszerű és logikus lépés, de nyilvánvalóan a kompatibilitás határt szabhat elterjedésének. Persze az elektromos autók akkujának szabványosítása segíthet az ötleten, ám választ erre csupán a jövőben kapunk.

Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója most Los Angelesben mutatta be forradalmian újnak nevezhető technológiai fejlesztésüket. A hosszadalmas, több órán át tartó töltögetés helyett a töltőállomáson az autók alvázából 90 másodperc (nem elírás) alatt kicserélik az akkumulátort, nagyjából mint egy mobiltelefonban, s az autó már mehet is tovább. A vezetőnek a csere alatt el sem kell hagynia a kocsit. Musk állítása szerint az elektromos autó ilyen feltöltése nagyjából egy tank benzin árába fog kerülni. A töltőállomásokat először az olyan forgalmas országutakon állítják fel, mint például a kaliforniai I-5-ös. Egy állomás építése mintegy 500 ezer dollárra rúg. Musk szerint a csere mintegy 13-18 ezer forintos összegért végezhető el, ami az Egyesült Államokban hozzávetőlegesen 56-57 liter benzinnek felel meg, itthon mindössze 40-45 litert kapunk ezért az összegért.

A Tesla igyekezett bizonyítani, hogy az elektromos autók épp olyan gyorsan tankolhatóak, mint a belsőégésű motorral hajtottak. A szemléltetéshez egy színpadot használtak, amely egy automatizált akkumulátorcserélő rendszert takart. Erre állt fel az S, amin aztán másfél perc alatt aksit cserélt a szerkezet. Hogy a rendszer gyorsaságát még szemléletesebbé tegyék, a háttérben egy videót vetítettek, amin az autógyár egy alkalmazottja egy Los Angeles-i kúton tankolta benzinesét. A kontroll tankoló elbukta a versenyt, és a Tesla már az új és töltött akkumulátorokkal gurult tovább, amikor abba még folyt az üzemanyag.

Ráadásul a Model S esetében az okos töltés révén egy benzines típushoz hasonló hatótávolságot kapunk. Így persze nem költséghatékonyabb az elektromos autózás, ám a cserés megoldást nyilván csak akkor érdemes alkalmazni, amennyiben tényleg hirtelen szükségünk van egy teli akkumulátorra. A cserét követően a tulaj akár meg is tarthatja a kapott pakkot, s ilyenkor a két akkumulátor korának viszonya alapján kerül még egy összeg kiszámlázásra. A garancia 8 évét sem bántja módszer, de mindez a konkrét akkumulátorra érvényes.

Az akció nagy jelentőséggel bír, hiszen ahogy Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója is elismerte, „a vásárlóknak az kell, hogy a benzines nyújtotta szabadságot élvezzék” az elektromos autókban is, ennek pedig egyik fontos feltétele, hogy a több órás töltési idő elhagyásával az elektromos autó rövid időn belül nagy távolságok megtételére legyen képes. Az automata akkumulátorcserélő rendszer az év végéig megjelenik Kaliforniában, később pedig az USA több államában üzemeltetnek majd ilyet. Egy ideig valószínű csak a Tesla S-ek tulajdonosai élvezhetik majd.

A Tesla tizenöt millió forintról induló áru kocsiját az amerikai Consumer Reports magazin egyszerűen a valaha is tesztelt legjobb autónak nevezte. A Model S bővelkedik technológiai újdonságokban – mondta Jake Fisher, a Consumer Reports vezető tesztelője. “Úgy gyorsul, reagál és fékez, mint egy sportkocsi, olyan kényelmet kínál, és olyan hangszigeteléssel rendelkezik, mint egy luxuslimuzin, és messze takarékosabb bármelyik hibrid autónál.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *