Az éhező gyermekeken akar segíteni az idei Mikulásgyár

kategória: Hazai
2011 október 16, vasárnap - 18:01 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: segítségnyújtás, mikulás-gyár, mikulás, télapó, Élelmezési Világnap, éhezés, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Egyre több gyermek éhezik Magyarországon - hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezési Világnapja alkalmából a Mikulásgyár, amely idén többek között ezeken a gyerekeken akar segíteni hagyományos decemberi adománygyűjtésével.

A felmérések szerint Magyarországon 20-25 ezren rendszeresen éheznek, és körülbelül 380 ezerre tehető az alultáplált, elégtelenül étkező gyerek száma - fogalmazott a közlemény, amelyet a Mikulásgyár a vasárnapi Élelmezési Világnap alkalmából juttatott el az MTI-nek.   

Az adománygyűjtési akciót hetedik alkalommal szervezi meg a jótékonysági szervezet. A Mikulásgyár december 9. és 21. között várja a budapesti 56-osok terén a tartós élelmiszereket és ruhaadományokat. Charity Event Hall elnevezéssel egy nyolcszáz négyzetméteres rendezvénysátrat is felállítanak idén céges karácsonyi rendezvények befogadására.

Az újításnak köszönhetően már a tavalyihoz képest kétszer annyi vállalkozás jelezte, hogy részt kíván venni a Mikulásgyár munkájában. A cégek saját karácsonyi rendezvényeiket, illetve külső ügyfélkapcsolati rendezvényeiket tartják majd a jótékonysági rendezvénysátorban ezzel hívva fel dolgozóik és partnereik figyelmét a társadalmi szerepvállalás fontosságára - ismertette a közleményben Zsolnai Endre, a Mikulásgyár szervezője.


Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Szeretve küzdeni – tanulni kell a tartós párkapcsolatért
Ötéves a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, amelynek célja, hogy a tervezett gyerekek megszülessenek, hiszen a statisztikák szerint a fiatalok több gyereket szeretnének, mint amennyit végül vállalnak.
péntek 12:44
Orbán: Kutatás-fejlesztésre épülő iparágakba kell egyre inkább befektetni
A magyar emberek jól teljesítettek az elmúlt években, mindenki szeretne ilyen munkaerővel dolgozni és olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint amilyen Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Milánóban a közmédiának nyilatkozva.
péntek 12:42
Államfői felszólalással kezd hétfőn az Országgyűlés
Áder János az ENSZ Közgyűlés szeptemberi ülésén és a világszervezet által rendezett klíma-csúcstalálkozón elhangzottakról, valamint az azokból fakadó feladatokról kívánja tájékoztatni a parlamentet.
péntek 12:40
Óvatosan a "gambiai segélyhívásokkal"
A napokban több hazai mobiltelefonszámra is magyar nyelvű segélykérő üzenetek érkeztek ismeretlen külföldi telefonszámról, a visszahívás egy vagyonba kerül.
péntek 12:36
Olcsóbb lehet a csomagkézbesítés
Árversenyt generált a csomaglogisztika piacán egy hónapja beinduló Webox, a webáruházak vásárlói járhatnak jól, mert olcsóbb lehet a kézbesítés a csomagautomatákba - írja a Világgazdaság.
péntek 12:35
Helyi választási bizottság: meg kell ismételni a XV. kerületi polgármester-választást
A döntés nem jogerős, azzal szemben a Fővárosi Választási Bizottsághoz (FVB) lehet fordulni jogorvoslatért; az ott születő határozattal szemben pedig a Fővárosi Ítélőtáblához lehet bírósági felülvizsgálati kérelmet benyújtani, mindkét testületnél három napon belül.
péntek 11:38