Az éhező gyermekeken akar segíteni az idei Mikulásgyár

kategória: Hazai
2011 október 16, vasárnap - 18:01 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: segítségnyújtás, mikulás-gyár, mikulás, télapó, Élelmezési Világnap, éhezés, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Egyre több gyermek éhezik Magyarországon - hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezési Világnapja alkalmából a Mikulásgyár, amely idén többek között ezeken a gyerekeken akar segíteni hagyományos decemberi adománygyűjtésével.

A felmérések szerint Magyarországon 20-25 ezren rendszeresen éheznek, és körülbelül 380 ezerre tehető az alultáplált, elégtelenül étkező gyerek száma - fogalmazott a közlemény, amelyet a Mikulásgyár a vasárnapi Élelmezési Világnap alkalmából juttatott el az MTI-nek.   

Az adománygyűjtési akciót hetedik alkalommal szervezi meg a jótékonysági szervezet. A Mikulásgyár december 9. és 21. között várja a budapesti 56-osok terén a tartós élelmiszereket és ruhaadományokat. Charity Event Hall elnevezéssel egy nyolcszáz négyzetméteres rendezvénysátrat is felállítanak idén céges karácsonyi rendezvények befogadására.

Az újításnak köszönhetően már a tavalyihoz képest kétszer annyi vállalkozás jelezte, hogy részt kíván venni a Mikulásgyár munkájában. A cégek saját karácsonyi rendezvényeiket, illetve külső ügyfélkapcsolati rendezvényeiket tartják majd a jótékonysági rendezvénysátorban ezzel hívva fel dolgozóik és partnereik figyelmét a társadalmi szerepvállalás fontosságára - ismertette a közleményben Zsolnai Endre, a Mikulásgyár szervezője.


Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Erdő Péter is részt vesz XXIII. János és II. János Pál szentté avatásán
Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke is részt vesz XXIII. János és II. János Pál pápák szenttéavatási ceremóniáján vasárnap Rómában - közölte az MKPK sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.
szerda 15:12
Rogán: Öt parlamenti alelnök, tíz jegyző lesz
Ahogyan az előzőben, az új parlamenti ciklusban is várhatóan öt alelnöke és tíz jegyzője lesz az Országgyűlésnek - közölte Rogán Antal az új Országgyűlés alakuló ülésének előkészületeiről tartott első egyeztetés után.
szerda 15:02
Klik: tízmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a közoktatásban
Köznevelés az iskolában címmel indít tízmilliárd forintos fejlesztési programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.
szerda 14:00
150 milliárd forintból korszerűsítik az autóbuszparkot
Az elöregedett autóbuszpark korszerűsítésére 150 milliárd forintnyi megemelt keret áll rendelkezésre, amelyből a következő években évi 400-500 új busz beszerzésére nyílik lehetőség - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára Zsámbékon egy szakmai konferencián.
szerda 13:50
Németh Zsolt: Az ukrán helyzet gyújtópontja az elnökválasztás
A külügyi államtitkár szerint, ha Ukrajna sikeresen lebonyolítja a május 25-i elnökválasztást, van esélye a konszolidációra. Németh Zsolt a közrádióban beszélt arról is: Vlagyimir Putyin elnök nem érdekelt abban, hogy Ukrajna tartósan háborús gócpont legyen és fokozódjék Oroszország nemzetközi elszigetelődése.
szerda 13:42
Elindul az egészséges munkahelyek uniós kampánya Magyarországon
Magyarországon is elindul az Európai Unió kétéves kampánya "Egészséges munkahelyek - kezeljük a stresszt!" jeligével - jelentette be Balogh Katalin, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által működtetett Nemzeti Fókuszpont vezetője.
szerda 13:39