Az éhező gyermekeken akar segíteni az idei Mikulásgyár

kategória: Hazai
2011 október 16, vasárnap - 18:01 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: segítségnyújtás, mikulás-gyár, mikulás, télapó, Élelmezési Világnap, éhezés, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Egyre több gyermek éhezik Magyarországon - hívta fel a figyelmet az ENSZ Élelmezési Világnapja alkalmából a Mikulásgyár, amely idén többek között ezeken a gyerekeken akar segíteni hagyományos decemberi adománygyűjtésével.

A felmérések szerint Magyarországon 20-25 ezren rendszeresen éheznek, és körülbelül 380 ezerre tehető az alultáplált, elégtelenül étkező gyerek száma - fogalmazott a közlemény, amelyet a Mikulásgyár a vasárnapi Élelmezési Világnap alkalmából juttatott el az MTI-nek.   

Az adománygyűjtési akciót hetedik alkalommal szervezi meg a jótékonysági szervezet. A Mikulásgyár december 9. és 21. között várja a budapesti 56-osok terén a tartós élelmiszereket és ruhaadományokat. Charity Event Hall elnevezéssel egy nyolcszáz négyzetméteres rendezvénysátrat is felállítanak idén céges karácsonyi rendezvények befogadására.

Az újításnak köszönhetően már a tavalyihoz képest kétszer annyi vállalkozás jelezte, hogy részt kíván venni a Mikulásgyár munkájában. A cégek saját karácsonyi rendezvényeiket, illetve külső ügyfélkapcsolati rendezvényeiket tartják majd a jótékonysági rendezvénysátorban ezzel hívva fel dolgozóik és partnereik figyelmét a társadalmi szerepvállalás fontosságára - ismertette a közleményben Zsolnai Endre, a Mikulásgyár szervezője.


Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Újra kinyit ma a pécsi Hullámfürdő strandja
Ma ismét megnyitja a kapuit a patinás pécsi Hullámfürdő strandja. A kültéri medencéket ezen a nyáron először használhatják a látogatók, ugyanis fel kellett újítania őket az önkormányzatának.
péntek 11:18
Navracsics az unióban Magyarországot, itthon az EU-t képviselné
A külgazdasági és külügyminiszter, európai uniós biztosjelölt erről a HírTV Magyarország élőben című műsorában beszélt erről.
péntek 10:49
Változások júliustól: már nem kötelező a vizsgálat
Július 1-jétől új orvosi protokoll lépett életbe a kismamák vizsgálatánál. A legfontosabb változás talán az, hogy megszűnt a kötelező formája az AFP elnevezésű szűrésnek.
péntek 10:42
Csalóka adatok: Magyarországon 6-8 év kell az átálláshoz
Magyarországon a nagyjából 2,5 millió kutya közül eddig 1,8 milliót láttak el chippel, de utóbbi állatok jelentős része nem Magyarországon él – hangzott el a Napközben keddi adásában. A műsorban arról is szó volt, egyesek attól félnek, a beültetett lapka segítségével idegenek irányíthatják a kedvencüket.
péntek 10:12
Szeptember 1-jétől működik az állami fenntartású Pető András Főiskola
Megjelent csütörtökön a Pető Intézet állami fenntartásba vételével kapcsolatos kormányrendelet és -határozat, rögzítve, hogy a leendő Pető András Főiskola szeptember 1-jétől veszi át a feladatokat.
péntek 10:08
Elkészült az Országház Kossuth tér felőli díszkivilágítása
Szombaton este háromnegyed tízkor kapcsolják fel ünnepélyes keretek között az Országház Kossuth tér felőli díszkivilágítását - tájékoztatta az Országgyűlés Sajtóirodája csütörtökön az MTI-t.
péntek 10:07