Ezekkel az italokkal vigyázz, életveszélyesek lehetnek

kategória: Hazai
2012 szeptember 21, péntek - 16:10 | szerző: penzcentrum.hu Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: ital, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A cseh eredetű mérgező metil-alkoholt tartalmazó szeszes italok kereskedelmi forgalomba kerülése miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) - a helyzet tisztázódásáig - az esetlegesen érintett termékek forgalmazását és fogyasztását sem javasolja.

Továbbra sincs arra utaló információ, hogy Magyarországra is került a mérgező szeszes italokból, azonban a forgalmazók - a kockázat ismeretében - fokozott felelősséggel tartoznak a fogyasztók felé az érintett termékek forgalmazása során, különös tekintettel a Csehországból származó szeszes italok esetében - tájékoztatta lapunkat mai közleményében a NÉBIH. A tisztázatlan helyzet, a nyomonkövetés lehetetlensége a vállalkozások által felismerhető élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent, amely kizárja a forgalomba hozatal lehetőségét, ezért is szükséges óvintézkedések bevezetése a hatóság szerint, a fogyasztók egészségének, életének védelme érdekében.

A NÉBIH felhívja a forgalmazók figyelmét, hogy a cseh Egészségügyi Minisztérium által közzétett listán szereplő termékeket jelentsék be a NÉBIH-hez és a hatóság intézkedéséig a termékek forgalmazását függesszék fel, mivel azok jelenleg nem biztonságosak. Amennyiben a forgalmazóban alapos gyanú merül fel, természetesen a minták laboratóriumi vizsgálatát is elvégeztetheti a hivatallal.

A NÉBIH kéri a fogyasztókat, hogy ha gyanús terméket észlelnek, jelentsék "a NÉBIH" zöldszámon (06-80/263-244). Felhívják továbbá a fogyasztók figyelmét, hogy saját érdekükben kizárólag legális forrásból, megbízható helyről származó termékeket fogyasszanak. Az illegális értékesítési csatornákból származó élelmiszerek a hatósági ellenőrzés kikerülésével kerülnek forgalomba, gyakran rossz minőségű, lejárt, illetve - mint jelen esetben is - akár életveszélyes mérgező, fertőző termékek is lehetnek.

A veszélyes alkoholok címkéi: 

17624_19-veszeleypalinkak.jpg Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Nézőpont: nincs polgármesterváltó hangulat
A Fidesz-KDNP meggyőző előnnyel vezet, bár támogatottsága némileg visszaesett, a második legnépszerűbb párt a Jobbik, a baloldali pártok sorrendje az EP-választás eredményét tükrözi.
szerda 13:46
Beérett az iskolagyümölcs-program
A 2014/15-ös tanévben több mint 45 millió adag, közvetlenül a hazai termelőktől származó gyümölcsöt és százszázalékos gyümölcslevet osztanak szét a hazai általános iskolák 1-6. osztályos diákjai között
szerda 13:35
Naponta több mint kétezerszer tesztelik a MOL Bubit
Gyűlnek a tapasztalatok, a közbringarendszer tesztelői folyamatosan osztják meg észrevételeiket a BKK-val és naponta mintegy 2000 kerékpárbérlés történik a rendszerben.
szerda 13:14
Meghalt Kiss Péter
A szocialista politikus hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában hunyt el. A hírt az MSZP közölte Facebook-oldalán kedden.
szerda 11:50
Több mint kétszázmillió forintot kell visszafizetniük a jelölteknek
Több mint kétszázmillió forintnyi kampánytámogatást kell visszafizetniük azoknak az egyéni jelölteknek, akik az áprilisi választás után nem tudtak elszámolni a nekik járó, fejenként egymillió forintos támogatással, vagy késve adták be az igazolásokat - ezt írta a Blikk, az Államkincstár adataira hivatkozva. A törvény értelmében a felhasznált, de nem pontosan, vagy határidőn túl igazolt összeg kétszeresét kell megtéríteniük. A legtöbb ilyen indulója a Magyarországi Cigány Pártnak volt, a parlamenti pártok közül pedig a Jobbiknak.
szerda 11:21
Hamarosan indul a diplomamentő program
Várhatóan augusztus végén indulnak a diplomamentő program első képzései, amelyekre eddig már csaknem 29 ezren jelentkeztek. A program olyanoknak nyújt majd segítséget, akik sikeres államvizsgán vannak túl, de nem kapták meg a diplomájukat.
szerda 11:07