Ezekkel az italokkal vigyázz, életveszélyesek lehetnek

kategória: Hazai
2012 szeptember 21, péntek - 16:10 | szerző: penzcentrum.hu Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: ital, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A cseh eredetű mérgező metil-alkoholt tartalmazó szeszes italok kereskedelmi forgalomba kerülése miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) - a helyzet tisztázódásáig - az esetlegesen érintett termékek forgalmazását és fogyasztását sem javasolja.

Továbbra sincs arra utaló információ, hogy Magyarországra is került a mérgező szeszes italokból, azonban a forgalmazók - a kockázat ismeretében - fokozott felelősséggel tartoznak a fogyasztók felé az érintett termékek forgalmazása során, különös tekintettel a Csehországból származó szeszes italok esetében - tájékoztatta lapunkat mai közleményében a NÉBIH. A tisztázatlan helyzet, a nyomonkövetés lehetetlensége a vállalkozások által felismerhető élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent, amely kizárja a forgalomba hozatal lehetőségét, ezért is szükséges óvintézkedések bevezetése a hatóság szerint, a fogyasztók egészségének, életének védelme érdekében.

A NÉBIH felhívja a forgalmazók figyelmét, hogy a cseh Egészségügyi Minisztérium által közzétett listán szereplő termékeket jelentsék be a NÉBIH-hez és a hatóság intézkedéséig a termékek forgalmazását függesszék fel, mivel azok jelenleg nem biztonságosak. Amennyiben a forgalmazóban alapos gyanú merül fel, természetesen a minták laboratóriumi vizsgálatát is elvégeztetheti a hivatallal.

A NÉBIH kéri a fogyasztókat, hogy ha gyanús terméket észlelnek, jelentsék "a NÉBIH" zöldszámon (06-80/263-244). Felhívják továbbá a fogyasztók figyelmét, hogy saját érdekükben kizárólag legális forrásból, megbízható helyről származó termékeket fogyasszanak. Az illegális értékesítési csatornákból származó élelmiszerek a hatósági ellenőrzés kikerülésével kerülnek forgalomba, gyakran rossz minőségű, lejárt, illetve - mint jelen esetben is - akár életveszélyes mérgező, fertőző termékek is lehetnek.

A veszélyes alkoholok címkéi: 

17624_19-veszeleypalinkak.jpg Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Rétvári: Az államnak mérlegelnie kell a devizahitelek ügyében
Az adósnak, a banknak és az államnak is van felelőssége a devizahitelezés elterjedésében, ám mindhárom félnek érdeke, hogy rendeződjön a probléma. Az államnak mérlegelnie kell, mert azok, akik nem vettek fel hitelt vagy forintban adósodtak el, nem járhatnak rosszabbul – mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 Ma reggel című pénteki adásában.
péntek 11:12
Jákon 800 éves évfordulót ünnepelnek
A monostor megalapításának 800 éves évfordulóját ünneplik ezen a hétvégén a Vas megyei Jákon, a háromnapos ünnepségsorozat Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész koncertjével kezdődik pénteken este a jáki Szent György-templomban - tájékoztatták az MTI-t a szervezők.
péntek 10:57
Áder: fontos az Amerikában sikeres tudósok hazacsábítása
Fontosnak tartja Áder János köztársasági elnök az Amerikában sikeressé vált magyar tudósok hazacsábítását, annak érdekében, hogy átadhassák tudásukat magyarországi kollégáiknak.
péntek 10:48
Közvélemény-kutatók: pontosnak bizonyultak az előzetes mérések a választásokról
Az országgyűlési választást megelőző kutatások viszonylag pontosan jelezték előre az eredményeket, rácáfolva arra a vélekedésre, hogy az emberek nem merik elmondani a véleményüket - hangoztatták politikai elemző cégek - az Ipsos, a Medián, a Nézőpont és a Political Capital - képviselői csütörtökön egy budapesti szakmai tanácskozáson.
péntek 10:47
HVIM: ne legyen sem szovjet hősi, sem német megszállási emlékmű a Szabadság téren
Nincs helye a szabadságról elnevezett téren sem a szovjet hősi, sem pedig a német megszállás áldozatainak emlékére építendő emlékműnek, hanem az 1945 előtti állapotokat kellene helyreállítani az ereklyés országzászlóval - jelentette ki Barcsa-Turner Gábor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) alelnöke csütörtökön a fővárosi Szabadság téren tartott sajtótájékoztatón.
péntek 10:33
Férfiasnak tartott szakmák a Lányok napján
Programozó, hacker, mérnök vagy autószerelő - férfiasnak mondott, de korántsem csak férfiaknak való szakmákkal szakmákkal ismerkedhettek ma a középiskolások a Lányok napján. A cél, hogy minél többen merjenek a hagyományostól eltérő hivatást választani maguknak. Ma az informatikusoknak és a mérnököknek csak a tizede nő.
péntek 10:31