Ezekkel az italokkal vigyázz, életveszélyesek lehetnek

kategória: Hazai
2012 szeptember 21, péntek - 16:10 | szerző: penzcentrum.hu Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: ital, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A cseh eredetű mérgező metil-alkoholt tartalmazó szeszes italok kereskedelmi forgalomba kerülése miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) - a helyzet tisztázódásáig - az esetlegesen érintett termékek forgalmazását és fogyasztását sem javasolja.

Továbbra sincs arra utaló információ, hogy Magyarországra is került a mérgező szeszes italokból, azonban a forgalmazók - a kockázat ismeretében - fokozott felelősséggel tartoznak a fogyasztók felé az érintett termékek forgalmazása során, különös tekintettel a Csehországból származó szeszes italok esetében - tájékoztatta lapunkat mai közleményében a NÉBIH. A tisztázatlan helyzet, a nyomonkövetés lehetetlensége a vállalkozások által felismerhető élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent, amely kizárja a forgalomba hozatal lehetőségét, ezért is szükséges óvintézkedések bevezetése a hatóság szerint, a fogyasztók egészségének, életének védelme érdekében.

A NÉBIH felhívja a forgalmazók figyelmét, hogy a cseh Egészségügyi Minisztérium által közzétett listán szereplő termékeket jelentsék be a NÉBIH-hez és a hatóság intézkedéséig a termékek forgalmazását függesszék fel, mivel azok jelenleg nem biztonságosak. Amennyiben a forgalmazóban alapos gyanú merül fel, természetesen a minták laboratóriumi vizsgálatát is elvégeztetheti a hivatallal.

A NÉBIH kéri a fogyasztókat, hogy ha gyanús terméket észlelnek, jelentsék "a NÉBIH" zöldszámon (06-80/263-244). Felhívják továbbá a fogyasztók figyelmét, hogy saját érdekükben kizárólag legális forrásból, megbízható helyről származó termékeket fogyasszanak. Az illegális értékesítési csatornákból származó élelmiszerek a hatósági ellenőrzés kikerülésével kerülnek forgalomba, gyakran rossz minőségű, lejárt, illetve - mint jelen esetben is - akár életveszélyes mérgező, fertőző termékek is lehetnek.

A veszélyes alkoholok címkéi: 

17624_19-veszeleypalinkak.jpg Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Már most vasárnap sem lehetnek nyitva a benzinkutaknál működő üzletek
Akárcsak a kis- és nagykereskedelmi tevékenységet azonos helyen és időben folytatók sem. A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent és hatályba lépett az erről szóló törvénymódosítás.
péntek 14:40
Megállnak a buszok vasárnap a nyitva tartó bevásárlóközpontoknál
Megállnak a buszok a most vasárnap nyitva tartó bevásárlóközpontoknál - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
péntek 14:34
Hiányzik egy modern kincstár Orbán szerint
A brókerbotrányokról Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, visszaütött, hogy Magyarországnak nincs egy olyan kincstári rendszere, amely a közpénzek biztonságos parkoltatását biztosítaná.
péntek 10:20
Így változhat a felsőoktatás
Csökkentenék a szakok számát, és 2020-tól nem lehetne felvételizni középfokú nyelvvizsga nélkül - hangzott el a Ma reggelben. A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár a műsorban arról is beszélt, hogy minimálisan pontosítanák a feltételeket, amelyek átjárhatóvá teszik az önköltséges és az állami ösztöndíjas képzéseket.
péntek 10:16
Először ünnepeljük a Rákóczi-emléknapot
Első alkalommal rendeznek ünnepségeket a Rákóczi-emléknapon. A fővárosban a Parlament előtt, a Rákóczi szobornál idézik fel a fejedelem alakját pénteken délután.
péntek 10:11
Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma épül Tiszafüreden
Egy csaknem egymilliárd forintos fejlesztési program részeként Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma épül meg október végéig Tiszafüreden - jelentette be a földművelésügyi miniszter a projekt csütörtöki alapkőletételi ünnepségén.
péntek 10:03