Rogán: Horthynak nem jár szobor

kategória: Hazai
2013 november 04, hétfő - 13:25 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: rogán antal, horthy szobor, címkefelhő
Hozzászólás: 29
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője soha nem értett egyet azzal, hogy Horthy Miklós egykori kormányzónak szobra legyen. Az "se neki, se Kádár Jánosnak nem jár" - mondta Rogán Antal hétfőn újságírók előtt.

Horthy Miklós mellszobrát több száz megemlékező, köztük jobbikos országgyűlési képviselők jelenlétében avatták fel vasárnap a budapesti, V. kerületi Hazatérés temploma előterében, az egyházi ingatlan területén belül. Az eseményt ellentüntetés kísérte. A szoboravatás miatt több párt is tiltakozását fejezte ki.

Rogán Antal hétfői sajtótájékoztatóján kérdésre kifejtette: belvárosi polgármesterként az elmúlt években mindig is következetes volt abban, hogy közterületen - vagyis ahol az önkormányzatnak illetékessége van - nem lehetett ilyen szobrot felállítani. A Horthy-szobrot azonban egy magánterületen helyezték el - tette hozzá.

Ahogyan vasárnapi közleményében, úgy a hétfői tájékoztatón is provokációnak minősítette az eseményeket a frakcióvezető. Ezt azzal magyarázta, hogy nincs szó új szoborról, az ugyanis már több éve a templomban volt, "most annyi történt, hogy kihozták (...), amit nyilvánvalóan provokatív szándékkal tettek meg".

Rogán Antalt megkérdezték a büntető törvénykönyvet (Btk.) szigorító fideszes javaslatról is, amelyet a múlt héten nyújtott be a kormánypárt az Országgyűlésnek. A fideszes politikus megerősítette, azért van szükség a Btk.-módosításra, hogy ne fordulhasson elő újra a bajai videoügyhöz hasonló eset. Hozzátette egyébként, szerinte a magyar sajtó 99,9 százalékára igaz, hogy ha kap egy információt, akkor azt ellenőrzi, mielőtt megosztja a nyilvánossággal. Ebben az esetben a törvényjavaslattól senkinek semmilyen félnivalója nincs - mondta a frakcióvezető.

A hvg.hu-ra október 18-án került fel az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben egy videó, amelyről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra; azt állította, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje és Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

A Fidesz Btk.-módosító javaslata szerint alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetnék, aki mások becsületének csorbítására hamisított vagy valótlan tartalmú hang-, illetve képfelvételt készít. Aki ezt elérhetővé teszi, két évig, aki pedig nagy nyilvánosság előtt vagy jelentős érdeksérelmet okozva követi el a bűncselekményt, három évig terjedő szabadságvesztéssel lenne büntethető.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás

llaszlo nov. 04 : 19:59 Válasz erre
"""""Rogán Antalt megkérdezték a büntető törvénykönyvet (Btk.) szigorító fideszes javaslatról is, amelyet a múlt .................Fidesz jelöltje és Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

Ennek a három bekezdésnek mi köze van Horthy Miklóshoz?????????????????????

Semmivel sem volt rosszabb ember mint akárki.

Újjá építették az országot, az összes tanyasi iskola az Ő kormányzósága és irányítása alatt épült. Az összes mai nyálfröcsögtető szarházi apja és nagy apja tanult ezekben az iskolákban.

Ők legalább nem lopták el az Ország pénzét, sőt magán vagyonukat is bele tették az Ország jövőjének a zálogába.

Felesége volt a fő védnöke az összes Magyar Országi ONCSA telep építésének - van valakinek fogalma róla mit jelent az ONCSA???

Országos nagy családosok alapítványa.

A nagy családosokat akiknek nem volt megélhetésük, munkájuk a mezőgazdaságban és akár hol - beköltöztették a faluról a városra, munkát adtak nekik, megélhetést és lakást.

A zsidó kérdést nem lehet egy személyben a Kormányzó bűnére írni. Nem Ő volt ott egyedül.

Hány és hány élő ember büszke arra, hogy a kormányzó katonája volt!!!

Ma is van slepp a " KORMÁNYZÓ KÖRÜL " - majd ötven - száz év múlva meglátjuk mit írtokPoFe nov. 04 : 21:00 Válasz erre
Ha Horthy Miklós nem lett volna, most sokkal kevesebb zsidó lenne itt, olyanok, akik Neki köszönhetnék az életüket, ahelyett, hogy folyamatosan acsarkodnak. Joguk van távozni ebből az országból, amelyet úgy sem tekintenek hazájuknak.

MATT nov. 04 : 21:12 Válasz erre
Jó valagat nyalni Rogán? te is kettős állampolgár vagy? Ha valakinek nem tetszik el lehet menni! Ugyanazt a rendszert vezetném be az idegenekkel szemben, mint Ausztrália és Oroszország is!
Holokauszt emlékközpont már lesz 8 milliárdból. És Trianon emlékközpont és más egyéb magyar megemlékezőhely? Ja hogy azok magyarok ugye? És arra már nincs pénz! Nyaljuk csak az idegenek hátsóját! Gratulálok a Birkamenetnek is, akik ezeket megerősítették!

debredr nov. 04 : 21:28 Válasz erre
Kedves honfitársak (llaszlo, MATT)!

Mind stílusotok, mind helyesírásotok botrányos. Így nem is lehet a hozzászólásotok tartalmára figyelni, amelyek amúgy üres hőzöngések. Inkább olvassatok, mint írjatok!
(Gondolom, most majd megkapom a magamét. )

kissjozsef nov. 04 : 22:18 Válasz erre
Így van! Szobor csak Orbán Viktornak jár! Arra ki lehet írni egy irányított közbeszerzést.

P.Éva nov. 04 : 22:23 Válasz erre

Ismeritek még ezt a jó kis indulót? :

"Horthy Miklós katonája vagyok
legszebb katonája.
Masírozok hadnagy úr szavára
úgy gondolok az én Violámra,
Horthy Miklós katonája vagyok
legszebb katonája ......."

Aki nem ismerte Őt, az olvasson a történészek
soraiból.Ne a pártemberek hazug firkálmányaiból ! ! ! ! ! !

Dr. Bokor Imre nov. 05 : 03:55 Válasz erre
Rogán Antal úr azt a nézőpontot képviseli, amivel a Kádár korszakban teletömték a fejét Szalay-féle pufajkás-komisszár köpenyt ledobó, önmagukat történésznek tartott iskolai oktatók.
Nem ártana, ha az új beosztásában átértékelné történelmi ismereteit és nem nevezni hazánk legnagyobb hóhérát (Kádárt) egy napon az országot építőé s Európához felárkoztató Honthyhoz.
Horthy nem egy esetben ellent mondott Hitlernek, míg Kádár piócaként függött Hruscsov és Brezsnyev "csókos" ajkain és bevezette a hátradrótozott kezű kivégzettek libalegelőn való elkaparását, a hozzátartozok kirekesztését és a temetési hely, valamint időpont eltitkolását. Kádár ocsmány féreg volt, H.Kádár óriási adóssághalmazt örököltetett népünkkel, Horthy karakán, jól képzett tengerész és politropikusként tette a dolgát és a Pengő például Európa legstabilabb pénze volt 1945-ig., külkereskedelmünk pedig a háború végéig nullszaldós volt.
Kádár és Horthy között akkora volt a különbség, mint Rogán történelmi ismerete és egy mai KÖZÉPISKOLAI TANULÓ TÖRTÉNELMI ISMERETE KÖZÖTT.
IDEJE LENNE KÉPEZNI MAGÁT, DE annak befejeztéig is alaposabban felkészülni nyilatkozat tételeire.
Tisztelettel:
Prof. Dr. Bokor Imre.

llaszlo nov. 05 : 09:48 Válasz erre
Köszönöm, és gondolom nem sértődik meg senki a fórumon: köszönjük professzor úr a hozzászólását!!!

Remélem debredr sem.

Ez itt nem a helyes írás elemzésének a helye, és mi nem hőzöngünk - én tisztelem Kádár János emlékét is - három gyerekes szívbeteg leszázalékolt (mellette még vasas iparban dolgozó) édesanyánk nem kapott tanácsi lakást - Kádár Jánoshoz írt levelet - ebben az évben még (1977) ősszel kaptunk egy tanácsi lakást: másfél szoba összkomforttal.

Sajnos az első karácsonyfára már nem tehetett gyertyát az új lakásában. Karácsony reggelre el aludt örökre: 37 éves volt.

Ez az én sorsom, de megosztom azért a másik fél (Kádár János) tiszteletének emlékére is.

Még egyszer mondom nem hőzöngünk - nem megyünk az utcára gyújtogatni és barikádot emelni politikai indíttatásból, vagy vandalizmusunk kiélése céljából.

Csak elmondjuk itt a véleményünket, erről szól a demokrácia és a sajtó szabadság.

Azt hiszem ennél többet nem tehetünk, csak köszönhetünk Horthy Miklós kormányzó és családja emlékének.

Ezek a Rogán félék meg maradnak maguknak - ők már csak ilyenek. Politika pénz hatalom dicsőség.

Professzor Úr és minden magyar ember!

Isten tartsa meg Önöket jó egészségben!!!

LLászló villamosmérnök

debredr nov. 05 : 11:01 Válasz erre
Tisztelt mérnök úr!

Egy, ami összeköti a magyarokat, a nyelvük. Az anyanyelv tesz minket nemzetté, a politikai nézetek ehhez képest alig számítanak. Kérem, figyeljen a helyesírásra ezen a fórumon is. Patetikusan úgy is fogalmazhatnék, ez hazafias kötelessége.

üdvözlettel: debredr

debredr nov. 05 : 11:03 Válasz erre
Bocsánat! Én is hibáztam. Így helyes:

Kérem, figyeljen a helyesírásra ezen a fórumon is!

caligula nov. 05 : 11:13 Válasz erre
Kóser Tóni....beszól ..ezt már eddig is tudtuk,hogy kolaboráns-nemzetárulók ülnek a parlamentben...Horthy Miklós egy hazáját szerető hazafi volt...Ellenben a frusztrált,kiszkomcsi maceszzabáló rógánTóni..hazaárulás felsőfokon a 24ÉV KORMÁNYAI....Hogy jönnek ahhoz ,minősítsék..ezek csak az emberek kifosztásából-és kivetett adókból. élőskődnek

zsóti nov. 05 : 11:19 Válasz erre
Hányingerem van Rogán Antal úrtól.

nyelvtanZSeni nov. 05 : 11:19 Válasz erre
debredr...szálj ki a vonalbol ,,senki nem kivánccsi rád.ÉRTED???

szupernagyi nov. 05 : 11:40 Válasz erre
Rogán Antal a Kádár korban volt iskolás és még most is azt szajkózza, amit akkor tanítottak neki!

CSENDŐR nov. 05 : 11:44 Válasz erre
A liberál-bolsevik-vörös propaganda,és média előtörése és félre vezetése erősebb ,mint valaha HOLOKAMU-PROVOKÁTOROKAT KÜLFÖLDRŐL FINANSZÍROZZÁK,ÉS PERSZE A IDEGEN SZEKTÁK,ÉS BIZNISZ KÖRÖK..,ez egy valamit jelenthet.A MAGYARSÁGTUDAT ELPUSZTÍTÁSÁT ÉS..MAGYARORSZÁG TELJES ASSZIMILÁLÁSÁT. A GLOBÁLIS /ANTANT/ HATALOMNAK...EZT MEG KELL ÁLLÍTANI BÁRMI ÁRON...Horthy Miklós forgolódik a sírjában ha ezt látná,..hogy a mai Magyarországon mi történik... EZ HAZAÁRULÁS..33-99év börtönnel/kényszermunka/ jutalmaznám.....Rogán csíkos rab ruhába...és társai

doszke@freemaik.hu nov. 05 : 12:38 Válasz erre
A Horthy kormány nem egyértelmű érzelmeket vált ki az emberekből. Ennek oka, ki milyen beállítottságú politikai szempontból arra az oldalra áll.
A háborúk alatt a magyarok is rengeteget szenvedtek és rengetegen meghaltak különféle kegyetlen módon.
Hitler nem normális terve és részben elkövetett bűncselekménye mélységesen elítélendő!
A szocialista világ Magyarországon és szerte eu. keleti országaiban szedte áldozatait, mert nyírták ölték azokat akik ellenszegültek a kommunista iránynak, vagy olyan pozíciókban voltak akiket ellenségként kezeltek. Erről sose beszél a szocialista utódpárt egyike sem!
Horthy szobor mitől érdekes mitől szükséges? Szerintem nincs jelentősége. Valóban leginkább provokáció! Ha van akkor sincs jelentősége. (Gyenge politikus volt, de nem akarta a holokausztot ezt olvastam itt az internet valamelyik cikkében mely történelmi szempontból íródott.

kitaláltholokausztbiznisz nov. 05 : 12:58 Válasz erre
Doszke@freemaik.hu..Hát..éppen az hogy nem akarta a holokausztot..mert tudta hogy majd a következő nemzedékeket fogják felelősé tenni ,adóssá tenni,..minket a mai kor magyarjait...akik nem is éltünk akkor,...ez egy előre (eltervezett provokáció) ,amire csak A cionisták képesek ,ez a legaljasabb bűn amit csak el lehet követni...És ez nem csak magyar probléma...

Fricska nov. 05 : 18:28 Válasz erre
Rogán csak CSICSKA.

llaszlo nov. 05 : 19:02 Válasz erre
Elnézést kérek mindenkitől, amiért ekkora felhajtást okoztam - látom megmozdult mindenki aki számít.

Tisztelt debredr!, ne hasonlítsa össze a vakon gépelést, és a kézzel írást tollal, amit már elfelejt mindenki sajnos. Amikor papírt veszünk a kezünkbe, és levelet írunk, azt már csak sajnos a szeretteinknek tesszük meg képeslap, esetleg egy névnapi, és születésnapi üzenet formájában.

Lehet hogy már a mai fiatalok nem is írnak szerelmes levelet.

Mi annak idején parfümöt, rózsa szirmot is tettünk a borítékba, és csókkal zártuk le.

Én rengeteg Jókai regényt olvastam, annak idején azt tanultam: műveli a Magyar Főt, és annak nyelvtudását, annak a beszédének össze hangolását, kifejezés módját.

Egy fórumban megpróbálnak az emberek a hanglejtésüknek formát adni az Ön számára szokatlan "nem helyes nyelvjárással - helyes írással" ennél többet nem tehetnek.

Be kellene vezetni itt is a web kamerát - de azt nem sokan vállalnák, ott szóban lehetne kifejezni ki mit akar.

Én pl úgy érzem szépen, és helyesen beszélek magyarul, de már többen megkérdezték már, székely ember vagyok?

Ízig vérig magyar vagyok, és annak tartom magam - és mindent a Magyarságért!!!!!

Sajnos csak a magam módján, mert nem vagyok politikus.

Azért úgy látom elég sokan áldoztunk Horthy Miklós emlékének.

Ez mindennél fontosabb, és nem kell elfelejteni ezenkívül senkit sem.

Tisztelet a Hősöknek!!!!!!!!!!!!!

Na itt is ejtettem agy pár hibát biztos ami Önnek nem tetszik, de semmi baj, nem vagyunk egyformák.

Fodor István nov. 05 : 20:06 Válasz erre
Horthy Miklós tiszteletet érdemel, nem mellőzést, megvetést. Persze a politika is olyan, mint a divat. A nagyszüleim és a családjuk sokat köszönhet a Horthy családnak, sosem fogok rájuk másként gondolni, mint igazi Magyarokra, akik az országért cselekedtek.

zsóti nov. 05 : 20:25 Válasz erre
Horthy Kormányzó Úr minden tiszteletet megérdemel, igaz, hazáját szolgáló ember volt, isten áldja! Szégyellje magát a nemzeti vonalat képviselő Fidesz tisztviselője arogánantal!

jómadár nov. 05 : 20:33 Válasz erre
Dr. Bokor Imrének igazsága vagyon. A szocialista érában ,mikor arrogán is tanult, az egész történelmet a magyar szocializmus érdekei szerint írták és tanították.A tanácsköztársaság az dicsőséges volt , a vörös gróf az nagy magyar politikus és mindenki más Rákosiig alias Rosenfeld Mátyásig pedig magyarellenes , gyenge. Valójában az igazság teljesen más. Csak az emberek a 16-24 év között a legfogékonyabbak. Amit akkor a fejükbe vertek, tanítottak nekik azt nehéz megváltoztatni.Mindig felhánytorgatják, hogy a 2. magyar hadsereg nagy része elpusztult a Don-nál. Azt elfelejtik, hogy Horthy fia is az orosz fronton esett el .Repülős volt. Jó részt rajta múlt , hogy nem TÖBB magyar hadsereget kellett odaküldeni !!! A németek annyira nem voltak vele megelégedve , hogy ugye megszállták Budapestet, Magyarországot !! Ha előbb átadja a hatalmat akkor sokkal előbb olyanok kezébe került volna az ország irányítása mint Szálasi. A tanácsköztársaság után az Ő fegyveres ereje űzte ki a román söpredéket Budapestről és Magyarországról. Tessék utána olvasni !!

Laci nov. 05 : 21:26 Válasz erre
Üdv Mindenkinek!

Nincs itt egy épkézláb történelem ismerő személy, aki Horthyról tárgyilagos tényeket (netán linkeket) tudna és akarna adni és írni? (Már ha van rá befogadó készség, mert az itt szólóban nem nagyon találtam...)

Pedig megérne egy elemzést mielőtt nyomdokai lépve ismét kirekesztő, mi több emberiség ellenes bűncselekményekbe bocsátkoznánk, mellyel Ő saját bevallása szerint is egyetértett és hasonló nézeteket is vallott! Így nem esett messze a kormányzó a Hitler elvtársától (alma a fájától)...

Neki valóban nem jár szobor, persze nem azért mert kádárnak sem, mert mindketten másképp felelősek. Rogán ezt mossa össze politikai nézeteinek, érdekeinek (komcsizás) megfelelően.

Na ezekről lenne érdemes itt beszélni, mielőtt egy nyíltan antiszemitát glóriás dicsfénybe emelnénk!

llaszló nov. 05 : 22:02 Válasz erre
Laci!

Akkor is dicsőség a hősöknek!

Ki ki a maga módján értse.

Már mindenki meghalt a miénk csak az emlék, oszt vegye az emléket mindenki úgy ahogy akarja, és tartsa meg úgy ahogy akarja.

Az elveszett magyar hadsereg - úgy emlékszem négy kötetes arany borítású sajnos fényképek nélküli regényben foglalt történetét olvastam, nővéremnél van a sorozat - szándékozom elolvasni ismét -

Oszt zárjuk be, mielőtt valaki le cenzúráz bennünket, és meg is jeleneik a TEK vagy mifene.

Ekkora fórumot még nem láttam ezen a portálon.

Köszönjük meg mindenkinek.

jómadár nov. 05 : 22:39 Válasz erre
Laci- és mindenki aki érdeklődik a magyar történelem után.
Olvassa el Földi Pál:Elárulva és meggyalázva című könyvét( A székely hadosztály és dandár története) kb. 500 ft én a postán vettem meg ,Ez amit teljesen máshogy tanultunk anno. Vagy semmit sem ezekről a harcokról és Kratochwill Károlyról.

pandreaszksz@gmail.com nov. 06 : 12:27 Válasz erre
MAGYAROK MINDNYÁJAN!

Az ezt megelőző – a jelen témára /Horthy szobor-állítás/ vonatkozó - gondolatok is az írásomban foglaltaknak.

Ma már nem szabad a Horthy szobor állításával és egyéb meghatározó személyiséggel kapcsolatban a történelemben járatlan képviselőknek és senki ember-fának hamisan ez ügyben nyilatkozni.

Arról nem nyilatkozott még a történelemben járatlan mai magyar vezetés, hogy miért rugdalták az Orbán hungarocell szobrot mintha a gyilkos sztálin lett volna, akinek a szobrát valóban 1956’-os szabadságharcban sikerült az Igaz Magyar Embereknek onnan eltávolítani.

Mindenkinek azt kell megmondani amiért felelős, de nem össze-vissza szórakoznni e Magyar Hazában.

Kedves képviselők!

- Bírósági eljárása zajlik a 2006. október 23-án elkövetett cselekedeteik kapcsán az akkori vezetésnek és őket engedi a jelen államvezetés, rendőrség, kormány, bíróság, ügyészség október 23-án a történelmi Műegyetem rakparton szórakozni?
- 2006-ban a Magyar népet saját hazájában nem engedték a Kossuth térre menni emlékezni, Önök meg csak úgy hagyják semmivé tenni e Hazát? Ha valakinek önmagában nincs annyi jelleme, akkor legyen már végre valaki aki a Hazáját s annak Népét szolgálja s emberileg hivatalból tesz végre rendet!

- A vörös csillag miért ékeskedik még mindég a Szent Korona Országunk fővárosának Szabadsága terén?
- A vaskefe borzalma miért nincs eltávolítva a közeli Hősök terétől?
- STB……………………………………
- Van tennivaló az újjászületésig, de azért most már olyan nyilatkozzon, aki tudja miről beszél s tenni is akar a Magyar Hazáért s annak Népéért!


Ünnepelgetni, elődeinkre hivatkozni állandóan már nagyon tud mindenki, de hogy szívében-lelkében mit is ünnepel vagy egyáltalán miről emlékezik amiből aztán leszűrve e Hazát rendbe lehet tenni, az sok kérdést vet fel. A megemlékezésekből okulni kellene és építeni a jelenben Szent Korona KárpátHaza Magyarországát.

A történelmi ünnepeken, megemlékezéseken fel lehet kérni ahhoz értő történészeket, művészeket minden igaz hazaszerető hozzáértő embert, nem feltétlen a történelmet és életet nem ismerő, vagy direkt meghazudtoló politikusnak kell megszólalniuk még akkor is.
Kapcsolódó téma:
("Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitja konferenciát. 10:00 Navracsics lép fel a pulpitusra:
(Navracsics: mi, magyarok vagyunk a hibásak a holokausztért.")


?????????????
Kikérjük magunknak MI MAGYAROK! A Magyar ember soha nem kezdeményezett sem háborút, sem emberellenes cselekedetet semmit, ha nem bántották meg Hazáját s annak Népét.
„Talán Hitlert s az akkor háború elindítóit,a gyilkos tettekért felelősöket kellene ez ügyben meginterjuvolni” s azt a kort végre lezárni, s mindenre a maga valóságában normális keretek között emlékezni, mindenkire aki akkor veszítette életét a Magyar Hazáért.

Ki az aki ebben a Hazában újra s újra békétlenséget szít a volt történelem viharai kapcsán? Viszont ha emlékezünk vagy beszélgetünk róla, akkor az igazat kell mondani kedves képviselők s minden igaz magyar embernek, amiből aztán újjászületik e Haza.
Október 6-ra is emlékezve, többen közülük kisebbségi nemzetiségként éltek e Magyar Honban s mégis, mivel ez volt hazájuk, védték és adták életüket 1848-49-ben a Szent Magyar Hazáért s annak Népéért. (nem pénzért s nem kárpótlásért)

Mi Magyarok mindig úgy éltünk s ma is, hogy minden igaz ember védte a másik embert, ha igazságában jogtalan bántódás érte (fajra, színre, mindenféle hovatartozásra való tekintet nélkül)!
Igaz a parlamentben helyet foglalók még ahhoz ifjak, mit is tudhatnak az életről a történelemről, akik az iskolapadból átülve foglaltak helyet a parlamentben. Az idősebbek meg akkor nyilvánítsanak véleményt, ha valóban igazat mondd, példát adva a jövő ifjúságának.

Ne provokálja a MAGYAR EMBERT senki! Szeretetben békében kívánunk élni mindenkivel, aki itt lel otthonra, de mindenkinek kötelezően a MAGYAR "SZENT KORONA ORSZÁGA" s ALKOTMÁNYA ÉRTÉKRENDje s továbbá az abból eredő TÖRVÉNYEI SZERINT kell itt élnie!
„Az igazat mondd, ne csak a valódit,
a fényt, amelytõl világlik agyunk,
hisz egymás nélkül sötétben vagyunk!”
/József Attila/

Mi nem bántottunk soha senkit, azért mert nem Magyarnak született s itt szeretne élni e Hazában, de e Hazában RENDnek kell lennie a MAGYAR Törvények szerint, s annak betartásával kell élni kivétel nélkül mindenkinek!

Bárki aki a világ bármely tájáról KárpátHaza Magyarországában szeretne megtelepedni, családot alapítani vegye tudomásul, hogy nagyon komoly értékrend a MAGYAR "SZENT KORONA ORSZÁGA" Istentől kegyelmezett ősi értékrendje", ahol ahhoz igazodva kell e földrészen élni, dolgozni s annak gyümölcséből ebben az Országban Mindnyájunknak Becsülettel, Tisztességgel KÖZŐSEN megélni.

E KárpátHaza Magyarországában nem a kisebbség határozza meg, hogy éljünk Magyarok saját hazánkban, hanem az Istentől kegyelmezett "SZENT KORONA ORSZÁGA" értékrendjének ALKOTMÁNYA s az abból eredő TÖRVÉNYEINK!

"Mindazzal szemben, aki megsérti a Szent Korona értékrendjét, a Szent Korona minden tagjának nemcsak joga, hanem kötelessége ellentmondani és ellenállni!" /Magyarország a "Szent Korona Országa" Alkotmánya 5. §-a /

Ezért felkérjük a Magyar Hazában élni, letelepedni kívánó kisebbséget vagy elfogadja a Magyar békés, boldog "Szent Korona Országa" Alkotmánya értékrendje szerint való életet, ha ez nem tetszik, akkor ne ezt a Hazát válassza otthonának, hanem menjen mindenki a saját Hazájába hagyományai alapján boldogulni.

NEM KELL MA MÁR PÉNZBENI KÁRPÓTLÁS MÉG NEKÜNK MAGYAROKNAK /48'-as, 56'-os stb./ SEM, hanem csupán KárpátHazánk területén élő ÖsszMagyarság - örök hagyományai alapján szellemi, morális kárpótlás - a Szent Korona Országa Alkotmányáért fáradozzunk, közős értékeinkért míg a földön Magyar él. "Minden magyar érték a magyar érdekeket szolgálja." /Magyarország a Szent Korona Országa Alkotmánya/


„Szeretném a számos felekezetet egyesíteni.
Nem nézek én annyit hátra, mint sok hazámfia, hanem inkább előre. Bírjuk drága Anyaföldünket szebb virradásra!”
/Széchenyi István/

2014-ben avatják Szentté XXIII. János és II. János Pált, ők már a Mennyek Országából segítik mutatni az Igaz Útat a MAGYARság földi életén KERESZTül az emebriségnek, egy Boldog Békés, Örömteli életet élni a földön, hiszen ISTEN földi szolgálói mind MAGYAR NEVET viselve tették s teszik nap mint nap dolguk, hogy Boldog, Békés, Gyümölcsöző életet teremtsenek a földön, minden egyes Nemzet s annak minden egyes Embere számára!

„Amikor az Egyház azt mondja, hogy vannak boldogok, szentek, akkor arról beszél, hogy nem lehetetlen vállalkozás ez a földi élet.
Nem igaz az, hogy eleve kudarcra van ítélve az ember jó szándéka, erőfeszítése!
Hiszünk a boldog emberek közösségében!
Hiszünk abban, hogy ezen a földön el lehet érni a békét, a jókedvet, az örömöt.
Hiszünk abban, hogy az ember becsülettel célba érhet, ez senkinek nem lehetetlen!” /Böjte Atya/

Wass Albert a REND-Teremtést így öntötte szavakba:
".... az Úr... megszabadítani csak akkor fog benneteket, amikor visszatértek az Ö törvényéhez s egymás szeretetében, egymás támogatásában nemzetté váltok újra. Lélekben tiszta, jellemben erős, szeretetben tántoríthatatlan, s az Úr törvényének tudásában bölcs és engedelmes nemzetté, kikben önmagára ismerhet újra a Teremtő Atya.
A szeretet ereje mindenre képes, de a szeretet hiánya képtelenné teszi a legjobb szándékot is"!
http://www.youtube.com/watch?v=SMkCaJwwYxA
/Wass Albert üzenete a Magyar Nemzetnek/

„……Béke volt, míg hitték hogy él!
Béke volt és élet, ne kérdezd miért!...
Ám múltak az évek, s az aranycsengő hiába dalolt,
A nép lassan elfeledte hogy uralkodója volt.
Elfeledte a Jó Királyt, s ami ennél is rosszabb:
Maga közül választott királyt uralkodónak!”
S ha megértjük végre miért élünk a földön, s eljutunk a közeljövőben a munkánk során Mindnyájan közősen ismét a gyökérhez, akkor Magyarországon az Államforma szerint BoldogasszonyAnyánk karjaival átölelt: „Szent Korona Országa”, (de ez nem emberkirályt jelent, Nem!)
Szent Korona Országában a főhatalom az Istentől küldött Szent Koronáé, annak Alkotmánya értékrendjében (volt, van s lesz) Örökké, a Szent Korona Országában a Szent Korona Alkotmánya szerint élve, nem Királyságot (megkoronázott embert) jelent, hanem aki arra méltó az a Szent Korona Országában a Nép által választható államfővé és tovább miniszterelnökké s tovább szakmai miniszterek, területi képviselők, akik a földön való megélhetésért a munkát szervezik, összehangolják s ügyelik, stb..................., ahol a Magyar Országgyűlésben minden egyes rendű-rangú ember visszahívható kell legyen!, s ahol a „kötelezettségek és jogok egységében, minden egyes ember egy és ugyanazon szabadságot élvez!”

A ma élő Magyarságnak - legutóbb - Koppány és István megbékélésével kell az újbóli KárpátHaza-Magyarországát a Szent Korona Országát Igazan, Rendben újjászületni, hogy kivétel nélkül minden egyes Magyar ember otthon lehessen végre saját hazájában.

"A harcot melyet Őseink vívtak
Békévé oldja az Emlékezés,
s Rendezni végre KözŐs dolgainkat,
ez a Mi munkánk és nem is kevés!"
/József Attila/

A Magyar mindig is a TEREMTŐ EGY IGAZ ISTEN Népe volt a földön, amióta világ a világ, akik aztán otthonra találtunk a KárpátHaza-Magyarországában, keresztény boldog, békés, munkálkodó nép voltunk, vagyunk s leszünk míg a földön ember él, kiáradva mintául szolgálva emberségből a föld minden egyes nemzetének.

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!”


Isten Áldja KárpátHazánk Magyarságát, Mindnyájunkat,
BoldogAsszonyAnyánk - Mária „Szent Korona Országa" Örök Alkotmánya ÉrtékRendjében
szeretettel,
Perjés Andrea

brigadéros nov. 06 : 12:36 Válasz erre
Úgy legyen...köszönöm...de ez nagy harc lesz.

Turul nov. 08 : 10:26 Válasz erre
Láttam feljebb P.Évától egy katonainduló idézetet, én is ezzel kezdeném.

Hajnalodik, közeleg a reggel,
Indul Horthy a magyar sereggel,
A zászlója piros fehér zöld,
A hazája drága magyar föld,
Ezt védi a Horthy katonája.

Mélyen tisztelt vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzóúr magyar volt, hű volt a hazájához, népéhez. Ez baj, frakcióvezető úr? Maximum furcsa lehet. Maguknak.
Pontosan az a bajom, hogy például választásokkor nem igazán van kire szavazni, mivel nem igazán vannak mélyen tisztelt vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzóúrhoz hasonló MAGYAR emberek. Aki nem ismeri el mélyen tisztelt vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzóurat (esetleg azért, mert nem tudja, milyen ember is volt Ő, miket vitt véghez, hogy mit tett a hazájáért, segítségképpen: Magyarországért, vagy esetleg, mert csontig benyal Izraelnek), az milyen alapon vallja magát magyarnak? A tudatlanság nem indok, a "bólogatás" pedig szégyen. Én NEM akartam/akarom, hogy ilyenek vezessenek, én nem akartam/akarom ezeket, én és minden igaz magyar, aki valamennyire is ismeri (sajnos nem személyesen) mélyen tisztelt vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzóurat, az a mélyen tisztelt vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzóúrhoz hasonló MAGYAR embert akar maga elé és nem ilyen rogánféléket, aki egy lapon említi mélyen tisztelt vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzóurat valami kádárral. Rogánnak és a hasonszőrűeknek azt javasolnám -ha lehet-, hogy ne a cionista cenzor főnökeire hallgasson, illetve jól válogassa meg, hogy honnan "tudálékoskodik", a múlt rendszer hazug krónikásai nem éppen nyerő választás. Esetleg az után is utánanézhetnének például, hogy mélyen tisztelt vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzóúr milyen viszonyban is volt a zsidókkal, mennyire volt fasiszta-antiszemita. Ja, és Ő magyarokat sem kínoztatott, öletett... Hangsúlyozom, nem a múlt rendszer maradékaitól, magukat történészeknek nevező párttagoktól kell informálódni. Talán akkor nem beszélnének hátborzongató hülyeségeket.
Milyen vezetők azok, akik letagadják, megmásítják az ország múltját, és nemhogy csak a múltat de az olyanokat is, akik TÉNYLEG tettek valamit (nem is akármit) Magyarországért?! A rogánfélék az életben nem érnek fel oda, ahol például mélyen tisztelt vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzóúr tartózkodik. Már csak azért sem, mert -mint említettem- hű volt a hazájához, népéhez. Nem a saját népe ellen volt -igaz, maguk sem-, nem uszította saját népét és arról sem tudok, hogy az igazság kimondásáért fenyegetőzött volna. Kormányzósága óta az egész komplett mindenkori Parlament nem tett akkorát Magyarországért, mint Ő, aktivitása idején. Ilyen ember kell(lene) Magyarországnak, illetve nekünk, magyaroknak. Nem köztörvényes libatolvaj, nem is magát demokratának valló (sic), (Magyar)országgyalázó "öszödi beszélő", nem is olyan, aki az "útelágazásnál" elakad, továbbá főleg nem egy pufajkás kisember. Bár, halottakról jót vagy semmit, ugye, de mivel jót nem tudok róla mondani...
Inkább Horthy szobrok és utcák lennének, mint Marx, Engels, Károlyi etc...
Nyugodjon békében mélyen tisztelt vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó úr, Magyarország kormányzója.
Megjegyzés: a "mélyen tisztelt vitéz nagybányai kormányzó úr" kifejezést szándékosan használtam mindig a neve mellett, mintegy tiszteletem jeléül egy igaz magyarnak. Neki jár.

mirci001 dec. 18 : 21:55 Válasz erre
debredr megtaláltalak, szeretnék beszélni veled

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Robotok segítenek egy magyar kórházban
A Honvédkórház az egyetlen egészségügyi intézmény, ahol robotcsapat hordja az ételt, a mosott ruhát és a gyógyszereket. A nyolc robot fáradhatatlanul rója a köröket a 74 ezer négyzetméteres komplexumban.
csütörtök 16:55
Idén első alkalommal Mikulástroli közlekedik Budapesten
Idén először közlekedik Mikulástroli néven az egyik legújabb, környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibusz a karácsonyt megelőző ünnepi időszakban Budapesten.
szerda 15:13
Januártól bővül a gyed extra
A munkába visszatérő anyák 2016 januárjától már a gyermekük 6 hónapos korától igénybe vehetik a gyed extrát a kormány szerdai döntése értelmében - jelentette be az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Eddig erre a gyermek egyéves kora után volt lehetőség.
péntek 16:41
Ilyen látványos fejlesztések lehetnek Budapesten
Olyan uniós támogatású projektek valósulhatnak meg a következő években, amelyek közszolgáltatási vagy idegenforgalmi szempontból fontosak - mondta Tarlós István.
péntek 16:37
Ilyen trükkökkel kerülik ki az ellenőrzéseket a termékbemutatók szervezői
Az M1 fogyasztóvédelmi magazinja arról készített összeállítást, hogy milyen szabályokkal próbálják megállítani az átverésre szakosodott termékbemutatókat szervező cégeket, és hogyan lehet leleplezni őket.
péntek 16:18
Megerősítették a magyar-litván védelmi megállapodást
Megújította korábbi együttműködési megállapodását Hende Csaba honvédelmi miniszter és Juozas Olekas, a Litván Köztársaság nemzetvédelmi minisztere csütörtökön Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban.
péntek 16:10