Kónya Péter: a Szolidaritás az operaháznál tüntetne október 23-án

kategória: Hazai
2012 szeptember 18, kedd - 17:06 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: Kónya Péter, szolidaritás, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) közös demonstrációra hívja a "demokratikus ellenzéket" és a civil szervezeteket október 23-ra - jelentette be Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke kedden Budapesten.

A Szolidaritás javaslata szerint - hasonlóan a január 2-i ellenzéki demonstrációhoz - a fővárosi operaháznál tartanák a tüntetést.

Kónya Péter közölte: az ellenzéki erőknek kívántak gesztust gyakorolni azzal, hogy lemondták a szeptember 29-re meghirdetett demonstrációjukat. "Úgy éreztük, hogy fontosabb a jelenlegi belpolitikai helyzetben, hogy ne a magunk, hanem az ország érdekeit nézzük" - fogalmazott.

A Szolidaritás elnöke szerint a kormány leváltását sürgetők azt várják, hogy a "demokratikus ellenzék" meghatározó erői készek és képesek legyenek összefogni. Ezt szeretnék elősegíteni - mondta Kónya Péter. Folynak az egyeztetések, de kevés az esélye a közös tüntetésnek - tette hozzá.

Szavai szerint meg kell tudni mutatni, hogy az ellenzéki erők mögött áll már a kétharmad. A demokráciaminimum helyreállítása a közös érdek, új gazdaságpolitika kell, meg kell szüntetni a nemzetközi elszigeteltséget - jelentette ki Kónya Péter.

Tájékoztatása szerint a Szolidaritás nem fog párttá alakulni, azt azonban nem zárják ki, hogy a mozgalom mellett létrehoznak egy pártot.

Kónya Péter beszélt egy "alkotmányozó nemzetgyűlés" szükségességéről is. Hangsúlyozta, hogy a következő parlamentnek olyan új alkotmányt kell készítenie, amelyet népszavazás erősíthetne meg.

A Szolidaritás elnöke szerint a következő parlament felhatalmazása csak az új, konszenzusos alaptörvény elfogadásáig tartana, majd előre hozott választásokat kellene tartani.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Szijjártó: Figyelemmel kísérjük a kárpátaljai katonai mozgósítást
A magyar kormány szorosan figyelemmel kíséri az Ukrajnában nemrég elrendelt katonai mozgósítás menetét Kárpátalján, és a helyi magyarság képviselővel közösen ügyel arra, hogy a magyaroknak az összlakosságon belüli részarányuknál nagyobb mértékű behívására ne kerülhessen sor - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Ungváron.
péntek 15:43
Energiatakarékos közvilágítás Zalaegerszegen
A város közvilágításának mintegy 80 százalékát energiatakarékos LED-izzókra cserélik ki egy több mint egymilliárd forintos beruházás jóvoltából - közölte a kiviteli szerződés pénteki aláírásakor a város polgármestere.
péntek 15:35
Öt új város lesz elérhető a budapesti repülőtérről
Emellett három új légitársaság közlekedik majd a magyar fővárosba, a már itt lévők közül pedig többen sűrítik járataikat.
péntek 15:27
Új fejezet nyílhat a politikai együttműködésben az Egyesült Államokkal
Egy nagykövettel más típusú kapcsolattartásra van lehetőség, mint egy ideiglenes ügyvivővel, Colleen Bell pedig már a megérkezése utáni napokban egyértelmű gesztusokat tett – mondta Szijjártó Péter az M1 Az Estre című csütörtöki műsorában. A magyar külügyér beszélt a szabadkereskedelmi tárgyalásokról és az új külpolitikai irányról is.
péntek 13:24
Megtelt az ócsai szociális lakópark
Már 79, pályázati úton bekerült eladósodott család lakik a könnyűszerkezetes házakban, a 350 beköltöző fele kiskorú - írja a Napi Gazdaság.
péntek 12:42
Változó útdíjrendszer: külön alapot kap az M0-ás
Az egyhónapos próbaüzemet követően február elsejétől változik az útdíjrendszer, a döntés értelmében több szakasz ingyenes lesz. Az M0-ás fenntartására külön alapot hoz létre a kormány.
péntek 12:35