Kónya Péter: a Szolidaritás az operaháznál tüntetne október 23-án

kategória: Hazai
2012 szeptember 18, kedd - 17:06 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: Kónya Péter, szolidaritás, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) közös demonstrációra hívja a "demokratikus ellenzéket" és a civil szervezeteket október 23-ra - jelentette be Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke kedden Budapesten.

A Szolidaritás javaslata szerint - hasonlóan a január 2-i ellenzéki demonstrációhoz - a fővárosi operaháznál tartanák a tüntetést.

Kónya Péter közölte: az ellenzéki erőknek kívántak gesztust gyakorolni azzal, hogy lemondták a szeptember 29-re meghirdetett demonstrációjukat. "Úgy éreztük, hogy fontosabb a jelenlegi belpolitikai helyzetben, hogy ne a magunk, hanem az ország érdekeit nézzük" - fogalmazott.

A Szolidaritás elnöke szerint a kormány leváltását sürgetők azt várják, hogy a "demokratikus ellenzék" meghatározó erői készek és képesek legyenek összefogni. Ezt szeretnék elősegíteni - mondta Kónya Péter. Folynak az egyeztetések, de kevés az esélye a közös tüntetésnek - tette hozzá.

Szavai szerint meg kell tudni mutatni, hogy az ellenzéki erők mögött áll már a kétharmad. A demokráciaminimum helyreállítása a közös érdek, új gazdaságpolitika kell, meg kell szüntetni a nemzetközi elszigeteltséget - jelentette ki Kónya Péter.

Tájékoztatása szerint a Szolidaritás nem fog párttá alakulni, azt azonban nem zárják ki, hogy a mozgalom mellett létrehoznak egy pártot.

Kónya Péter beszélt egy "alkotmányozó nemzetgyűlés" szükségességéről is. Hangsúlyozta, hogy a következő parlamentnek olyan új alkotmányt kell készítenie, amelyet népszavazás erősíthetne meg.

A Szolidaritás elnöke szerint a következő parlament felhatalmazása csak az új, konszenzusos alaptörvény elfogadásáig tartana, majd előre hozott választásokat kellene tartani.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Így változik az életünk augusztustól
Újra sok jogszabályváltozás érinti az életünket péntektől. Augusztus elsejétől többek közt felpörgetik a közmunkaprogramot, jön a kéthetes MNB-betét, ingyen lehet tanulni, valamint egységes űrlapokon mehetünk panaszra a bankok miatt.
csütörtök 15:49
Magyarok Kenyere: Több mint 100 tonna búza gyűlhetett össze
A tavalyinál is több búza gyűlhetett össze a Magyarok kenyere program keretében az összesítések eddigi adatai alapján - mondta Pécs alpolgármestere csütörtökön Sombereken.
csütörtök 14:07
Eddig 21 ezer ingatlant ajánlottak fel az eszközkezelőnek
Eddig 21 ezer ingatlant ajánlottak fel az eszközkezelőnek, ami mintegy 35 milliárd forintos költségvetési forrást jelent - mondta Hegmanné Nemes Sára a közrádióban. A vagyonpolitikáért felelős államtitkár szerint ezzel körülbelül 70 milliárd forintos adósságtól szabadították meg az adósokat, akik számát 100 ezerre becsülik.
csütörtök 13:49
Szigetvári: legalább 15 fővárosi kerületben nyerhet a balközép
Az Együtt-PM társelnöke szerint több jobb jelöltjük is van, mint Tarlós István, akinek szerinte elfogyott az ereje, és bár fejlesztéseket vitt végig és kríziseket kezelt, a ciklus közepére azonban a lendülete arroganciába fordult. Szigetvári Viktor a közrádióban azt mondta: számos vársorészben elégedetlenek a polgárok a vezetéssel, és akár 15 fővárosi kerületet is elvihet a balközép. Reményei szerint az MSZP, a DK és pártja hétfőre megállapodik, ha pedig nem, azt jelentik be.
csütörtök 13:46
Hitelt vesz fel a főváros a 3-as metróhoz
A főváros vezetősége köszönetet mondott a miniszterelnöknek és a kormánynak a 3-as metró felújítását segítő kormánygaranciáért.
csütörtök 12:40
Köznevelési államtitkárság: legyen hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban
A köznevelési államtitkárság a közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015-ös tanévben, ezért lehetővé teszi, hogy az intézmények a korábban már alkalmazott tanügy-igazgatási rendszereket, e-naplókat használják.
csütörtök 12:04