Kónya Péter: a Szolidaritás az operaháznál tüntetne október 23-án

kategória: Hazai
2012 szeptember 18, kedd - 17:06 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: Kónya Péter, szolidaritás, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) közös demonstrációra hívja a "demokratikus ellenzéket" és a civil szervezeteket október 23-ra - jelentette be Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke kedden Budapesten.

A Szolidaritás javaslata szerint - hasonlóan a január 2-i ellenzéki demonstrációhoz - a fővárosi operaháznál tartanák a tüntetést.

Kónya Péter közölte: az ellenzéki erőknek kívántak gesztust gyakorolni azzal, hogy lemondták a szeptember 29-re meghirdetett demonstrációjukat. "Úgy éreztük, hogy fontosabb a jelenlegi belpolitikai helyzetben, hogy ne a magunk, hanem az ország érdekeit nézzük" - fogalmazott.

A Szolidaritás elnöke szerint a kormány leváltását sürgetők azt várják, hogy a "demokratikus ellenzék" meghatározó erői készek és képesek legyenek összefogni. Ezt szeretnék elősegíteni - mondta Kónya Péter. Folynak az egyeztetések, de kevés az esélye a közös tüntetésnek - tette hozzá.

Szavai szerint meg kell tudni mutatni, hogy az ellenzéki erők mögött áll már a kétharmad. A demokráciaminimum helyreállítása a közös érdek, új gazdaságpolitika kell, meg kell szüntetni a nemzetközi elszigeteltséget - jelentette ki Kónya Péter.

Tájékoztatása szerint a Szolidaritás nem fog párttá alakulni, azt azonban nem zárják ki, hogy a mozgalom mellett létrehoznak egy pártot.

Kónya Péter beszélt egy "alkotmányozó nemzetgyűlés" szükségességéről is. Hangsúlyozta, hogy a következő parlamentnek olyan új alkotmányt kell készítenie, amelyet népszavazás erősíthetne meg.

A Szolidaritás elnöke szerint a következő parlament felhatalmazása csak az új, konszenzusos alaptörvény elfogadásáig tartana, majd előre hozott választásokat kellene tartani.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Ezért veszélyes élményfürdőként használni a gyógyvizeket
Másnaposság, meddőség, reuma és több más egészségügyi probléma esetében is sokat lehet várni a gyógyvizektől, de aki nem tudja, hogyan éljen a lehetőséggel, rosszul is járhat.
csütörtök 15:17
Legalább két képviselői helyre számít a DK
"Európa jobban teljesít!" kampányszlogennel és 16 pontos programmal készül az EP-választásra a Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferenc pártelnök egy csütörtöki, budapesti háttérbeszélgetésen azt mondta, egy mandátum megszerzése a kötelező minimum számukra, kettőé "realista becslés", de a hármat sem tartják elérhetetlennek.
csütörtök 14:59
Vona marad a Jobbik frakcióvezetője
Nem várható nagy meglepetés a május 4-i frakcióülésen, melyen tisztségviselőket választanak - mondta Farkas Gergely frakcióigazgató. A közrádióban kijelentette, hogy Vona Gábor pártelnök marad a képviselőcsoport vezetője. Beszélt arról is, hogy a kulturális és a rendvédelmi bizottságot vezetnék. Utóbbit a többi közt azért, mert ez hagyományosan ellenzéki feladat, és a Jobbik - az MSZP-vel ellentétben - nem érintett korrupciós botrányokban és külföldi útlevelek ügyében. A politikus szerint az utóbbi évtizedekben több ügyet is indokolatlanul titkosítottak, a Jobbik szeretne ezekben tisztán látni.
csütörtök 12:57
Ifj. Lomnici: Mindenki a Kúriára vár
A legfelsőbb bírói fórumnak minél előbb döntenie kell, nem szabad megvárnia az előirányzott őszi határidőt, hanem az Európai Bíróság április 30-i határozata nyomán le kell folytatnia a jogegységi eljárást – hangoztatta ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF jogi szakértője az M1 Ma reggel című csütörtöki műsorában.
csütörtök 12:50
Szócska: A szűrések éjszakája egy országos program kezdete
Tíz százalékkal, ötven százalékra tervezik emelni egy éven belül a szűréseken részt vevők számát - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a közrádióban. Szócska Miklós arra a kérdésre, miként tervezi folytatni munkáját és egyeztetett-e erről Orbán Viktor miniszterelnökkel, csupán annyit válaszolt, hogy a szövetségi kapitány dolga a csapat összeállítása, nem a játékosoké. Kérdésre válaszolva elmondta azt is: örül annak, hogy a rezidensek küzdenek a hálapénz ellen, mert felnőtt egy generáció, mely már kulturálisan sem kötődik ehhez a gyakorlathoz.
csütörtök 12:46
Mégis visszalép Horváth Csaba
Lemondott a főpolgármesteri indulásról Horváth Csaba, így tudja a Híradó. Értesüléseink szerint hat nappal a választások után, az MSZP választmányi ülésén, zárt ajtók mögött döntött arról a párt, hogy nem indítja Horváth Csabát ősszel. A jelölt most még azt mondta: egyhangúlag őt támogatja a szocialista párt.
csütörtök 11:55