Kónya Péter: a Szolidaritás az operaháznál tüntetne október 23-án

kategória: Hazai
2012 szeptember 18, kedd - 17:06 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: Kónya Péter, szolidaritás, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) közös demonstrációra hívja a "demokratikus ellenzéket" és a civil szervezeteket október 23-ra - jelentette be Kónya Péter, a Szolidaritás elnöke kedden Budapesten.

A Szolidaritás javaslata szerint - hasonlóan a január 2-i ellenzéki demonstrációhoz - a fővárosi operaháznál tartanák a tüntetést.

Kónya Péter közölte: az ellenzéki erőknek kívántak gesztust gyakorolni azzal, hogy lemondták a szeptember 29-re meghirdetett demonstrációjukat. "Úgy éreztük, hogy fontosabb a jelenlegi belpolitikai helyzetben, hogy ne a magunk, hanem az ország érdekeit nézzük" - fogalmazott.

A Szolidaritás elnöke szerint a kormány leváltását sürgetők azt várják, hogy a "demokratikus ellenzék" meghatározó erői készek és képesek legyenek összefogni. Ezt szeretnék elősegíteni - mondta Kónya Péter. Folynak az egyeztetések, de kevés az esélye a közös tüntetésnek - tette hozzá.

Szavai szerint meg kell tudni mutatni, hogy az ellenzéki erők mögött áll már a kétharmad. A demokráciaminimum helyreállítása a közös érdek, új gazdaságpolitika kell, meg kell szüntetni a nemzetközi elszigeteltséget - jelentette ki Kónya Péter.

Tájékoztatása szerint a Szolidaritás nem fog párttá alakulni, azt azonban nem zárják ki, hogy a mozgalom mellett létrehoznak egy pártot.

Kónya Péter beszélt egy "alkotmányozó nemzetgyűlés" szükségességéről is. Hangsúlyozta, hogy a következő parlamentnek olyan új alkotmányt kell készítenie, amelyet népszavazás erősíthetne meg.

A Szolidaritás elnöke szerint a következő parlament felhatalmazása csak az új, konszenzusos alaptörvény elfogadásáig tartana, majd előre hozott választásokat kellene tartani.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Súlyos létszámhiány a pszichiátriai osztályokon
Becslések szerint Magyarországon két-háromszázezer ember szenved olyan pszichiátriai betegségben, amely hajlamossá teheti őket agresszív cselekedetek elkövetésére. Pszichiátriai kezeléssel meg lehetne előzni azokat az eseteket, amelyeket az ilyen betegségben szenvedők követnek el. A szakemberek szerint azonban a Gyurcsány-kormány 2007-es megszorításai óta az ágazatban súlyos létszámhiány van.
kedd 14:06
Magyarország tortájának felvágásával nyitották meg a Magyar Ízek Utcáját
A Magyarország 2014-es tortájának választott Somlói revolúció, az ország idei cukormentes tortája, a Csokis kaland és a Honvédség Tihanyi fehércsokoládé tortájának ünnepélyes felvágásával nyitották meg a Magyar Ízek Utcáját a fővárosi Clark Ádám téren kedden.
kedd 13:40
Páneruópai piknik évfordulója: átadták a Vasfüggöny-kerékpárút újabb szakaszát
Magyar és osztrák politikusok jelenlétében adták át a Vasfüggöny-kerékpárút újabb szakaszát a sopronpusztai emlékparknál kedden.
kedd 13:38
A leendő jogosítványtulajdonosokat segíti ez a szeptemberi változás
Statisztikai adatok segítenék ezentúl az autósiskolák megválasztásában. Egy kormányrendelet értelmében ugyanis a jövőben kötelező lesz feltüntetni, hogy átlagosan mennyi túlóra után tesznek náluk sikeres vizsgát a diákok, de azt is, hogy a tanulóik mekkora hányada eredményes. A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint ezzel minőségbéli verseny alakulhatna ki, ami pedig a balesetek számának csökkenéséhez vezethet.
kedd 13:36
Klik: az idei tanévtől is lesznek felzárkózást segítő programok
A programok képzéseire javító- és osztályozó vizsgáik eredménye alapján 2014. szeptember 1-jéig még beiratkozhatnak a tanulók.
kedd 13:34
140 tűzijáték megtartását engedélyezte a katasztrófavédelem
Országszerte 140 tűzijáték megtartását engedélyezte augusztus 20-ára a katasztrófavédelem, a hatóság minden esetben ellenőrzi a szabályok betartását - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.
kedd 13:27