Új szolgáltatások az Önkormányzati Tv-n

Az Önkormányzati Tv üzemeltetője, a Globomax Zrt. olyan új szolgáltatásokat vezet be, amelyek a jövőre esedékes választásokra tekintettel a településvezetők számára új kommunikációs csatornát nyithatnak- mondták el a cég vezetői sajtótájékoztatón, szerdán Budapesten.
A szolgáltatáscsomagok keretében rendszeres publikációk – például polgármesteri interjúk, a település eredményeinek bemutatása, testületi munka publikálása, marketing anyagok – jelennek meg az Önkormányzati Tv portálon, valamint a Samsung Smart televíziós alkalmazáson, illetve az önkormányzat saját honlapján is. A lakossági érdeklődők minden új publikációról értesítést kapnak.A Globomax Zrt. fő profilja önkormányzati testületi ülések informatikai támogatását biztosító megoldások fejlesztése, telepítése és üzemeltetése. Amberger Árpád vezérigazgató a tájékoztatón elmondta, hogy a cég 22 éve szállít elektronikus szavazatszámláló és konferencia rendszereket önkormányzatok számára. Több mint 200 település, jellemzően a 10 ezer lakosnál nagyobb városok, illetve a fővárosi kerületek önkormányzatai használják a Globomax MikroVoks rendszerét.

Az elektronikus szavazatszámlálót használó önkormányatok piacán a cég mintegy 96 százalékos részesedéssel rendelkezik. A cég két éve hozta létre az Önkormányzati Tv portált, amely a MikroVoks rendszer kiegészítéseként fejlesztett MikroKam robotkamerás rendszerre épül. Ennek segítségével az önkormányzati testületi ülések élőben közvetíthetők, hasonlóan a parlamenti ülésekhez.

Az Önkormányzati Tv egyrészt webes felületen, a www.onkormanyzati.tv portálon látható, másrészt elérhető a Samsung Smart televíziókészülékek smart alkalmazásán keresztül is. Emellett az egyes önkormányzatok saját honlapján is megjeleníthetők a közvetítések, illetve az archív anyagok.

Csonka László marketing igazgató ismertette, hogy az élő közvetítést a testületi ülésekről jelenleg 15 önkormányzat használja, és mintegy 70 önkormányzat különböző marketing anyagai találhatók meg a médiafelületen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *