Itt a világ első átlátszó mobiltelefonja + videó

kategória: InfoTech
2013 február 22, péntek - 16:26 | szerző: richpoi.com Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: okostelefon, mobiltelefon, címkefelhő
Hozzászólás: 14
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A Polytron Technologies még az év vége előtt piacra szeretné dobni a világ első átlátszó okostelefonját.

A piac első átlátszó megjelenítővel ellátott mobiltelefonja a 2009 novemberében leleplezett Sony Ericsson Xperia Pureness volt, mely a viszonylag gyenge felszereltsége és magas ára miatt sosem vált igazán népszerűvé. A teljesen átlátszó telefonok kutatása ezzel persze még nem ért véget, hiszen a megjelenítő egyre több komponensből készült idő közben szinte teljesen átlátszó változat, mely a dizájnerek számára is új lehetőségeket teremt. 

26660_polytron--1.jpg
A tajvani Polytron Technologies által bemutatott működésképtelen okostelefon prototípus csak nagyrészt átlátszó, hiszen az akkumulátorok, a mikrofon, microSD kártya és a kamera igencsak jól látható. A mindkét oldalán multitouch felülettel rendelkező készülék érdekessége a Polyvision Privacy Glass megoldás lehet, mely valójában egy elektromos áram hatására átlátszóvá váló, de alapesetben átlátszatlan folyadékkristályos réteget jelent. A Polytron Technologies tervei szerint az első nagyrészt átlátszó okostelefon végleges változata még az év vége előtt elkészülhet.

26660_polytron--3.jpg
A készülékben csak néhány látható alkotórész van - így az akkumulátor -, ám azok a szélére kerültek, így a telefon 90 százalékban "láthatatlan". Tudása csaknem megegyezik a jelenleg legfejlettebb okostelefonokéval, 25 százalékkal könnyebb, mint egy iPhone5, képernyője viszont 8 milliméterrel nagyobb. Aktiválása egyik oldalának érintésével történik, ám a megjelenő kép "kétoldalas". Az "üvegmobil" kifejlesztése hat évbe telt, gyártása az idén kezdődik. Áráról még nincs adat, de a fejlesztők szerint olcsóbb lesz, mint az iPhone5 - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

26660_polytron--2.jpg
A Polytron Technologies tajvani cég, az elektronikai felhasználású üvegiparág egyik vezető gyártója. Egyedi és magas minőségű termékei által vált ismertté. A fejlesztés a Polytron Technologies amerikai vállalat tajvani részlegében készült. 

VIDEÓ:Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás

Jaaaaaa! febr. 22 : 20:13 Válasz erre
Még egy ekkora marhaságot Ez egy nagy hülyeség. Hol a mátrix ami a kijelző megjelenítéséhez kell vagy az áramkörök amiket szintén nem lehet láthatatlanná tenni. Vagy ha igen akkor a kapcsoló az akku és a micro SD kártyát már nem tudták megoldani???? Menjenek már a picsába! Tök olyan mintha átlátszó gépkocsikat gyártanának milyen lenne már nem ? Faxomat azt!!

Aha... febr. 22 : 22:12 Válasz erre
Előttem szóló, egyetértek:)))
Már nem bírnak mit kitalálni, hogy minél több haszonért eladhassák a jónépnek....

Delko febr. 23 : 00:23 Válasz erre
Azon kívül, hogy nagyon „trendi” akar lenni ez a telefon, amit 6 évig fejlesztgettek, milyen gyakorlati előnye van? Az átlátszóságnak és az üvegnek köszönhetően, jobban látható kijelző és kevésbé törékeny készülék?
Ezután jön majd az átlátszó újság, könyv, meg a televízió?
A dobozukon meg rajta lesz hogy: „A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg szemészét és optikusát!”? Vicc.

Muhelyes febr. 23 : 07:33 Válasz erre
Nem érti senki a lényeget, hogy egy nagy mennyiségben jol eladhato termék ? Ki ne akarna ilyet fejleszteni ? A legértelmetlenebb szarnak is van egy nagy előnye ha eladhato. Nem az a hülye aki kitalálja és gyártja, hanem az aki megveszi. Az előttem szolok szerintem nem jártasak az üzleti világban, vagy ha ott is vannak, nem oda valok.

NOX febr. 23 : 11:48 Válasz erre
Látod Muhelyes pont erről van szó. A feletted lévők hozzá szólása azért olyan amilyen mert a hozzád hasonló vadparasztok gyártják a hasonló sok szemetet és azért tart itt a világ ahol (a béka segge alatt) mert neked vagy a hozzád hasonlóknak ez a természetes üzleti világ! Elárasztani a világot mocsokkal és semmirevaló dolgokkal. Pont a hozzád hasonlók felfogásával van egy NAGY baj és nem gondolkoztok előre csak a gyors haszonra törekedtek saját magatok kielégítésére (anyagilag) és xartok mindenbe bele sajnos!!!! Ja és a fentiek értik a lényeget csak TI NEM! Biztosan akad egy jó pár birka akinek ez lesz a trendi de jó átlátszik ecsííííím Na ők az autisták (nem azokra gondolok akikkel kibánt a sors tőlük elnézést kérek) hanem TI akiknek az eszük meglenne hozzá hogy normálisat és okosat alkossanak ami előbbre viszi az emberiséget egy élhetőbb és szennyezés mentes világ vagy jövő felé de ha csak ilyen xarokat tudtok alkotni akkor húzzátok le magatokat és inkább ne is csináljatok semmit sem!!!

Lutri febr. 23 : 12:51 Válasz erre
értelmetlen...mint minden ami a Nokia 5110-es után jött...mégis i5-el telefonálgatunk...de amit írsz kedves NOX az talán félig igaz lehet, de ilyen demagóg dumával elárulom, nem fogod megváltani a világot
Ahogyan ezek az átlátszók sem

RAPID febr. 23 : 14:57 Válasz erre
Szerintem bárkinek lehet saját véleménye, mire való egymást ledorongolni, hiszen egy termék lehet jó és praktikus, de ennek hogy átlátszó, mi az előnye? Hiszen semmit nem látok, akkor hogy tudom használni??????????

skh febr. 23 : 15:46 Válasz erre
szerintem jó

Dühös Maki febr. 23 : 20:54 Válasz erre
A hadiiparnak vagy az űrkutatásnak néhány évtizede szüksége volt rá, ezért kifejlesztették.
Azóta elavult, ezért odadobják a pórnépnek, hogy fizethessen. Aranyárban mérik az üveggyöngyöt.
Majd sorban állnak ezért is az idióták.

Zalán febr. 24 : 12:33 Válasz erre
Szerintem sincs sok értelme ennek az újabb kütyünek. Csal egy nagyon apró dolgot említenék: a telefonomen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen képet választok háttérnek, ugyanis ha tú világos vagy mintás, akkor nem lehet rendesen elolvasni az alkalmazások nevét. Ergo, ha átlátszó a telefon, majd állandóan forogni kell vele, hogy valami sötétebb háttér előtt állva egyáltalán el lehessen olvasni a világos szövegeket. Sztem még az emberi tenyér sem lesz megfelelő háttér ehhez.

quqq febr. 24 : 16:39 Válasz erre
Aki nem érti miröl van szo...annak ez nem valo..
Itt a technika csodájárol van szo...ennyi..

Ropi márc. 05 : 19:41 Válasz erre
Mért kerestek mindig mindenben értelmet? De ha annyira kell mondok kapásból egyet, ha az utcán sétálva mobilozol elkerülheted azt, hogy kutyaszarba lépjél! tessék egy értelem..

Anoname márc. 05 : 23:14 Válasz erre
Bakker ez baromi jó nekem kell ha lesz értelem meg... bakker nök is raknak fel magukra sok értelmetlen vackot, sőt vannak homogén emberek is akik magukra agatnak dolgokat és értelmetlen pl autót is így veszel huu nekem az kell 400 lóvas bakker *.* azt menyivel mehetsz lakot területen? még is veszel egy benzin sülyesztőt nem? ez csak fasza meg miért ne és aki megteheti vegye meg enyi!!! és ebbe csak az köt bele aki kritikus vagy csóró vagy unatkozik és muszály bele kötni valamibe én pl azért írtam mert unatkoztem és mert tetszik

alex máj. 27 : 16:00 Válasz erre
Ez igaz hogy nehéz látni rajta valamit, de egész érdekes. Nekem bejön.

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

MyNews1 Mobilalkalmazás készítés, gyorsan, olcsón, egyszerűen, SAJÁT részre + Képek
Hogyan lehet cégének, szolgáltatásának, non-profit szervezetének, vagy saját, egyéb kezdeményezésének mobilalkalmazása megfizethető áron? Képes összeállításunkkal megismerheti a Magyarországon legnépszerűbb MyNews1 által elérhetővé vált megoldást.
csütörtök 10:28
Erre kell vigyázni külföldön wifivel, mobillal
A Kaspersky szakértői elárulják, miként bizonyosodhatunk meg, hogy biztonságos-e a hotel wifikapcsolata, hogyan vásároljunk online jegyeket biztonságosan, mit tegyünk, ha ellopják, vagy elveszítjük készülékünket.
szerda 16:21
ÁLLÓ Roaming, külföld, nyaralás: mennyi az annyi?
Jóformán csak fotózásra alkalmas adatroaming előfizetés nélkül az okostelefon: ritka ajándék a wifi, különösen, amelyik még elfogadhatóan működik is. Megoldás a roaming, csak kérdés, hogy mennyibe kerül?
szerda 16:16
Magyar fejlesztésű szoftver segíti Nepál újjáépítését
A Graphisoft ArchiCAD nevű építész-szoftverét egy francia "rohamépítész" csapat fogja használni az újjáépítés során.
szerda 13:47
Új roaminggal áll elő mindhárom mobilszolgáltató
Mindhárom nagy magyarországi mobilszolgáltató átalakítja roaming-díjszabását: új roaming-kedvezményeket, egyes csomagoknál díjmentes szolgáltatást vezettek be.
kedd 12:28
Mi az? 130 éve szállítja az elektromossságot
Százharminc éve, 1885 május 2-án mutatták be a transzformátoros áramelosztó rendszert Budapesten, amivel megoldódott a villamos áram gazdaságos, jó hatásfokú szállítása nagy távolságra és elosztása.
kedd 11:06