Felzárkózna a YouTube mellé a Vimeo

kategória: InfoTech
2012 szeptember 21, péntek - 15:33 | szerző: sg.hu Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: youtube, vimeo, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A videomegosztó platformok piacán hosszú időre egyértelműnek tűnik a YouTube első helye, a második pozícióért azonban nagy harc van, és ezek közül az egyik jelölt a Vimeo.

A cég új bevételi forrásokat keres és igyekszik a YouTube esetében már jól bevált megoldásokat ellesni, illetve lemásolni. A legújabb változtatások közül kiemelkedik, hogy a jövőben a felhasználók kisebb összegekkel támogathatják a felvételeket készítőket. A Tip-Jar adománygomb-funkció segítségével bárki elküldheti a felajánlását akár a PayPal rendszerén, akár a hitelkártyáján keresztül. A vállalat a beérkező összeg 15 százalékára tart igényt, a többi pénzt automatikusan továbbítja a videó készítőjének.

Egy másik fontos újdonság, hogy a jövőben a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy bizonyos anyagaik megtekintéséért pénzt kérjenek el a látogatóktól. A Vimeo ezt Pay-to-View funkciónak nevezte el. A megoldást a következő hetekben és hónapokban tesztelik, majd jövőre vezetik be. Kerry Tainor, a társaság első embere azt akarja, hogy a platform tovább bővüljön és a bevételek is folyamatosan növekedjenek. Emellett természetesen a a látogatók számának emelésén is dolgoznak; a Vimeónak jelenleg 13 millió regisztrált tagja van, júliusban az oldalon 41 millió látogatót regisztráltak. Ugyanakkor a YouTube havonta több mint 800 millió látogatóval büszkélkedhet, vagyis a Vimeónak van hová fejlődnie.

Jelenleg a fő bevételi forrásuk a reklámpénzek, a professzionális felhasználók fiókjaiból befolyó, valamint az extra szolgáltatásokért kért összegek számítanak. Ezt egészítenék ki a felajánlásokból befolyó pénzekkel. A tervek között szerepel az is, hogy videomegosztó a közeljövőben már nem csak angol, hanem spanyol, német és francia nyelven is elérhető lesz. A portál céltudatos fejlesztéseket végez, így néhány éven belül a YouTube első számú kihívójává léphet elő.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Magyar fejlesztés az Appstore sikerlistán
Múlt heti megjelenése óta az App Store legkedveltebb magyar üzleti alkalmazásai között van a CryptTalk.
kedd 14:51
Így válasszunk e-könyv-olvasót
Az e-olvasók növekvő népszerűsége az elmúlt időben nyomon követhető a digitális könyvek piacának fejlődésén. Forgalmazott értékük már 2012-ben átlépte a 4,4 milliárd dollárt. Ugyanebben az évben Amerikában 10-ről 19 százalékra nőtt a készülékek penetrációjának aránya. Az európai a világ második legnagyobb és rohamosan fejlődő piaca, az Egyesült Királysággal és Németországgal az élen.
kedd 12:42
Ingyenes autós navigációk: helyzet van
Szerencsére kínálati piac van kialakulóban: új versenyzők tűnnek fel és még a régiek is javítanak. Minek fizetni, ha az ingyenes is jó?
kedd 12:05
UPC-mobil és ingyenes WiFi egész Magyarországon
A cég virtuális mobilszolgáltatóként jelent meg a piacon. Emellett egyedülálló termékkel egészítette ki internetszolgáltatásainak körét a UPC. A Wi-Free nevű szolgáltatással bármelyik UPC internetelőfizető csatlakozhat egy másik ügyfél Wi-Fi routeréhez.
csütörtök 16:30
Virtuális Google-kiállítás Magyarországról
25 évvel a rendszerváltás után – A Google és az OSA Archívum közös virtuális kiállítást nyújt a magyarországi eseményekről. Az online kiállításon az OSA Archívum korabeli fotókkal és videókkal mutatja be az 1989-es rendszerváltáshoz vezető utat.
csütörtök 15:55
Így hat az okostelefon, tablet és számítógép a gyerekekre
Sem az idő múlását, sem a kapcsolatvesztést nem érzékelik azok a gyerekek, akik naphosszat ülnek a számítógépes játékok vagy világháló előtt akár asztali gépen, akár mobiltelefonnal a kezükben.
csütörtök 13:06