Felzárkózna a YouTube mellé a Vimeo

kategória: InfoTech
2012 szeptember 21, péntek - 15:33 | szerző: sg.hu Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: youtube, vimeo, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
A videomegosztó platformok piacán hosszú időre egyértelműnek tűnik a YouTube első helye, a második pozícióért azonban nagy harc van, és ezek közül az egyik jelölt a Vimeo.

A cég új bevételi forrásokat keres és igyekszik a YouTube esetében már jól bevált megoldásokat ellesni, illetve lemásolni. A legújabb változtatások közül kiemelkedik, hogy a jövőben a felhasználók kisebb összegekkel támogathatják a felvételeket készítőket. A Tip-Jar adománygomb-funkció segítségével bárki elküldheti a felajánlását akár a PayPal rendszerén, akár a hitelkártyáján keresztül. A vállalat a beérkező összeg 15 százalékára tart igényt, a többi pénzt automatikusan továbbítja a videó készítőjének.

Egy másik fontos újdonság, hogy a jövőben a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy bizonyos anyagaik megtekintéséért pénzt kérjenek el a látogatóktól. A Vimeo ezt Pay-to-View funkciónak nevezte el. A megoldást a következő hetekben és hónapokban tesztelik, majd jövőre vezetik be. Kerry Tainor, a társaság első embere azt akarja, hogy a platform tovább bővüljön és a bevételek is folyamatosan növekedjenek. Emellett természetesen a a látogatók számának emelésén is dolgoznak; a Vimeónak jelenleg 13 millió regisztrált tagja van, júliusban az oldalon 41 millió látogatót regisztráltak. Ugyanakkor a YouTube havonta több mint 800 millió látogatóval büszkélkedhet, vagyis a Vimeónak van hová fejlődnie.

Jelenleg a fő bevételi forrásuk a reklámpénzek, a professzionális felhasználók fiókjaiból befolyó, valamint az extra szolgáltatásokért kért összegek számítanak. Ezt egészítenék ki a felajánlásokból befolyó pénzekkel. A tervek között szerepel az is, hogy videomegosztó a közeljövőben már nem csak angol, hanem spanyol, német és francia nyelven is elérhető lesz. A portál céltudatos fejlesztéseket végez, így néhány éven belül a YouTube első számú kihívójává léphet elő.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Ez a drón lesz az óceánok ura
Átrepült egy kontinenst az amerikai haditengerészet szuperszemmel felszerelt drónja, a MQ-4C Triton. A 46 milliárd forintos szupergép következő célpontja az óceán lesz.
hétfő 14:20
Jobb lesz a Google Áruházban vásárolni
Kifejezetten a vevők érdekeit védő, a fejlesztőket miattuk megszorító szabályozásokat léptetett érvénybe áruházában a Google.
hétfő 12:41
Elkészült az első 3D-nyomtatott laptop
Rettenetesen néz ki, de legalább működik. Csupán hat napig tart kinyomtatni.
péntek 12:14
2025-től jöhetnek a robot teherautók
A Mercedes-Benz Future Truck 2025 projekt keretében az autógyártó nem mindennapi perspektívát vázolt fel.
csütörtök 14:50
Lopakodó hajókkal erősít India
A haditengerészet lát fantáziát a lopakodó felszíni egységekben, ezzel egészítik ki az új példányokat.
csütörtök 14:40
Világelső a német posta: drónos csomagkézbesítés
A német posta már 2013 végén elvégezte az első drónkísérleteket a Rajna fölött, a Paketkopter az akkor használt eszköz továbbfejlesztett, kifejezetten az Északi-tenger partvidékének viszonyaihoz igazított változata.
csütörtök 11:05