Kelta családi nap Aquincumban

kategória: Kultúra
2012 szeptember 18, kedd - 17:08 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: Kelta családi nap, Aquincum, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Kékre festett marcona kelta harcosok, kelta jós, valamint kézműves programok várják az Aquincumi Múzeum látogatóit október 7-én.

Az elsősorban családoknak meghirdetett program résztvevői a római hódítás előtt a mai Budapest területét benépesítő, rejtélyes kelta nép életével ismerkedhetnek meg - írta a múzeum az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A múzeum romkertjében kelta hagyományőrző csapat ver tábort, amelynek tagjai ízelítőt adnak a kelta mindennapokból: lesz drótékszer készítés, szerepel a programban agyagozás, nemezelés, íjászat, testfestés, a vállalkozó kedvű gyerekeket pedig akár harci kiképzésben is részesítik.

A jövő titkai iránt érdeklődők meglátogathatják félhomályos kuckójában a kelta jósnőt. A kézműves foglalkozások iránt érdeklődőket is számos program várja, amely során megismerkedhetnek a kelta díszítőmotívumokkal vagy korabeli technikákat sajátíthatnak el.

Korabeli ruhákat is fel lehet próbálni az Aquincumi Múzeumban, ahol illatos kelta "varázsitallal" csillapíthatják a szomjukat a látogatók. Tárlatvezetéssel mutatják be a múzeumban fellelhető kelta tárgyakat, emlékeket. A rendezvény október 7-én 11 és 15 óra között lesz.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Dohnányi-hagyaték: 23 doboznyi emléktárgy és dokumentum érkezett
A világhírű zongoraművész és zeneszerző unokája ajándékozta az Akadémia Zenetudományi Intézetének a Dohnányi-hagyatékot, amelynek gondozásával Dalos Annát, a Zenetudományi Intézet 20-21. Századi Magyar Zenei Archívum és Kutatócsoportjának vezetőjét bízta meg.
kedd 14:06
Rekordot döntött az EFOTT - több mint 91 ezren buliztak Miskolctapolcán
A legnagyobb tömeget a nagyszínpad fellépői, köztük a Tankcsapda, a Kiscsillag, a Quimby, az EDDA, a The Carbonfools, a Punnany Massif és a Brains mozgatták meg.
kedd 11:17
Félmilliárddal támogatja a kormány a Szépművészeti Rembrandt-kiállítását
"A Szépművészeti Múzeum kiállításainak támogatása érdekében" 505 millió forint átcsoportosításáról döntött a kormány egy pénteken közzétett határozatában; a múzeum ezt az összeget a november 1-jén megnyíló Rembrandt és a holland "arany évszázad" című kiállítására fordítja.
kedd 10:59
Gombaszögi tábor: több mint ezer felvidéki magyar fiatal találkozóhelye
A Gombaszögi Nyári Tábor, a felvidéki magyar fiatalok komoly hagyományokra visszatekintő nyári rendezvénye, ma estig várja az érdeklődőket a Rozsnyóhoz közeli Krasznahorka-váralján.
hétfő 12:36
St. Vincent októberben az A38 hajón játszik
A kortárs art-rock fontos alakja, Vincent amerikai dalszerző, előadó mutatja be negyedik lemezét október 18-án Budapesten az A38 hajó és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál szervezésében
hétfő 11:59
Hungarikum Hétvége a budai Várban
Első alkalommal rendezik meg július 24. és 27. között a Hungarikum Hétvégét a budai Várban.
péntek 15:17