Kelta családi nap Aquincumban

kategória: Kultúra
2012 szeptember 18, kedd - 17:08 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: Kelta családi nap, Aquincum, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Kékre festett marcona kelta harcosok, kelta jós, valamint kézműves programok várják az Aquincumi Múzeum látogatóit október 7-én.

Az elsősorban családoknak meghirdetett program résztvevői a római hódítás előtt a mai Budapest területét benépesítő, rejtélyes kelta nép életével ismerkedhetnek meg - írta a múzeum az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A múzeum romkertjében kelta hagyományőrző csapat ver tábort, amelynek tagjai ízelítőt adnak a kelta mindennapokból: lesz drótékszer készítés, szerepel a programban agyagozás, nemezelés, íjászat, testfestés, a vállalkozó kedvű gyerekeket pedig akár harci kiképzésben is részesítik.

A jövő titkai iránt érdeklődők meglátogathatják félhomályos kuckójában a kelta jósnőt. A kézműves foglalkozások iránt érdeklődőket is számos program várja, amely során megismerkedhetnek a kelta díszítőmotívumokkal vagy korabeli technikákat sajátíthatnak el.

Korabeli ruhákat is fel lehet próbálni az Aquincumi Múzeumban, ahol illatos kelta "varázsitallal" csillapíthatják a szomjukat a látogatók. Tárlatvezetéssel mutatják be a múzeumban fellelhető kelta tárgyakat, emlékeket. A rendezvény október 7-én 11 és 15 óra között lesz.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Megnyílt a Szépművészeti Rembrandt-kiállítása
Egy hitében erős, a közösen megvívott szabadságharcot megélő ország művészetét mutatja be a Szépművészeti Múzeum Rembrandt és a holland arany évszázad című kiállítása - mondta el a 100 festő 178 alkotását felvonultató tárlat csütörtöki megnyitóján az Országgyűlés elnöke.
csütörtök 16:06
Vendégségben Törökország: egész napos műsorfolyam a közmédiában
Vendégségben Törökország címmel tematikus napot tart ma a közmédia. Az m1, a Duna és a Duna World mellett a Kossuth és a Bartók Rádió kínálatában is kiemelten szerepelnek a török témák. Az egész napos műsorfolyamban többek között Törökországban forgatott riportok segítségével ismerkedhetnek meg a nézők a török hagyományokkal.
csütörtök 12:59
Ijesztő halloweeni programok a Szegedi Vadasparkban
Félelmetes programokkal, "nemszeretem" állatokkal, köztük valódi vért szürcsölő vámpírdenevérekkel várják halloweenkor, pénteken késő estig a látogatókat a Szegedi Vadasparkban.
csütörtök 10:10
Pécsett kezdődik az Illés 50 című jubileumi koncertsorozat
Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs és Bródy János részvételével Pécsen, a Kodály Központban indul 2015. február 7-én az Illés 50 turné Magyarországon - jelentették be a koncert szervezői szerdán a baranyai megyeszékhelyen.
csütörtök 10:06
Látogatható a Szépművészeti Rembrandt-kiállítása
A négy évig tartó előkészületek során Amerika és Európa mintegy 50 köz- és magángyűjteményéből több mint 130 festményt sikerült megszerezni.
szerda 16:12
Díszvendég Magyarország: félmillió látogatót várnak az isztambuli könyvvásárra
Legalább félmillió látogatót várnak november 8. és 16. között a 33. Isztambuli Könyvvásárra, amelynek díszvendége idén Magyarország lesz - közölte az MTI-nek adott interjújában az emberi erőforrások minisztere.
szerda 15:34