Kelta családi nap Aquincumban

kategória: Kultúra
2012 szeptember 18, kedd - 17:08 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: Kelta családi nap, Aquincum, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Kékre festett marcona kelta harcosok, kelta jós, valamint kézműves programok várják az Aquincumi Múzeum látogatóit október 7-én.

Az elsősorban családoknak meghirdetett program résztvevői a római hódítás előtt a mai Budapest területét benépesítő, rejtélyes kelta nép életével ismerkedhetnek meg - írta a múzeum az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A múzeum romkertjében kelta hagyományőrző csapat ver tábort, amelynek tagjai ízelítőt adnak a kelta mindennapokból: lesz drótékszer készítés, szerepel a programban agyagozás, nemezelés, íjászat, testfestés, a vállalkozó kedvű gyerekeket pedig akár harci kiképzésben is részesítik.

A jövő titkai iránt érdeklődők meglátogathatják félhomályos kuckójában a kelta jósnőt. A kézműves foglalkozások iránt érdeklődőket is számos program várja, amely során megismerkedhetnek a kelta díszítőmotívumokkal vagy korabeli technikákat sajátíthatnak el.

Korabeli ruhákat is fel lehet próbálni az Aquincumi Múzeumban, ahol illatos kelta "varázsitallal" csillapíthatják a szomjukat a látogatók. Tárlatvezetéssel mutatják be a múzeumban fellelhető kelta tárgyakat, emlékeket. A rendezvény október 7-én 11 és 15 óra között lesz.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Elkészült az esztergomi Vármúzeum felújítása
Kétéves munka után elkészült a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának felújítása. Szombattól az új kiállítások mellett látogatható lesz a Várkápolna és részlegesen a Studiolo, azaz Vitéz János reneszánsz freskókkal díszített dolgozószobája - mondta el az MTI-nek az intézmény igazgatója.
csütörtök 12:51
Újra együtt a Föld napja és a Tudományfesztivál
A Föld napja – V. Tudományfesztivál idén is színes, tartalmas és interaktív programokkal várja a látogatókat 2015. április 22-23-án, Budapesten, a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.
csütörtök 12:38
Az már biztos, hogy világszínvonalú épülettel gazdagodik Budapest
További, múzeumszakmai szempontokról szóló tárgyalásokon dől majd el, hogy végül melyik, az új Nemzeti Galériához készített terv valósul meg a Városligetben – mondta a Kossuth Rádióban Baán László miniszteri biztos.
csütörtök 12:14
Átfogó kiállítás nyílik a Mátyás-templom történetéről a Várban
Az építés kezdetétől, a 13. század közepétől napjainkig mutatja be a Mátyás-templom történetét a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában és a Mátyás-templomban kiállítás.
szerda 12:25
Indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál
A vonósok, azon belül is elsősorban a cselló áll a pénteken kezdődő BTF kamarazenei kínálatának középpontjában. A közönség olyan zenekarokat hallhat, mint az Attitude Quartet, a Hagen Kvartett vagy a Budapesti Csellóegyüttes, de különböző formációkban koncertet ad Cucumi Cujosi japán, Mario Brunello olasz és Várdai István magyar csellóművész is.
péntek 14:45
Részben a Bálnába költözik a Közlekedési Múzeum
A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum állandó kiállításából a városligeti épület április 15-i bezárása után a Bálna épületében rendeznek válogatott kiállítást, amely nyártól csaknem három évig lesz látható.
csütörtök 13:22