Kelta családi nap Aquincumban

kategória: Kultúra
2012 szeptember 18, kedd - 17:08 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: Kelta családi nap, Aquincum, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Kékre festett marcona kelta harcosok, kelta jós, valamint kézműves programok várják az Aquincumi Múzeum látogatóit október 7-én.

Az elsősorban családoknak meghirdetett program résztvevői a római hódítás előtt a mai Budapest területét benépesítő, rejtélyes kelta nép életével ismerkedhetnek meg - írta a múzeum az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A múzeum romkertjében kelta hagyományőrző csapat ver tábort, amelynek tagjai ízelítőt adnak a kelta mindennapokból: lesz drótékszer készítés, szerepel a programban agyagozás, nemezelés, íjászat, testfestés, a vállalkozó kedvű gyerekeket pedig akár harci kiképzésben is részesítik.

A jövő titkai iránt érdeklődők meglátogathatják félhomályos kuckójában a kelta jósnőt. A kézműves foglalkozások iránt érdeklődőket is számos program várja, amely során megismerkedhetnek a kelta díszítőmotívumokkal vagy korabeli technikákat sajátíthatnak el.

Korabeli ruhákat is fel lehet próbálni az Aquincumi Múzeumban, ahol illatos kelta "varázsitallal" csillapíthatják a szomjukat a látogatók. Tárlatvezetéssel mutatják be a múzeumban fellelhető kelta tárgyakat, emlékeket. A rendezvény október 7-én 11 és 15 óra között lesz.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Lesz Matéria a Reök-palotában
A 14 fős művészeti társaság tagjainak alkotásaiból pénteken nyílik reprezentatív kiállítás Szegeden.
szerda 15:02
Colosseum-koncert a Petőfi Csarnokban
Négy év után ismét Budapesten játszik a fúziós zene úttörő zenekara, a Colosseum. Az 1968-ban alakult brit dzsesszrockcsapat vasárnap a Petőfi Csarnokban ad koncertet Time On Our Side című új lemezét is bemutatva.
szerda 11:37
Januárban mutatják be a magyar "csodazongorát"
Új típusú hangversenyzongorát fejlesztett ki az elmúlt évek folyamán Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész.
kedd 15:40
Nemzet Művésze díj: Szabó István örül, Sebő Ferenc büszke az elismerésre
Szabó István filmrendező és Sebő Ferenc zenész, zenetudós egyaránt hatalmas megtiszteltetésnek nevezte, hogy a hétfőn első alkalommal átadott Nemzet Művésze díjban részesült 69 alkotó között lehet.
kedd 11:19
Vasarely nevét viseli egy franciaországi kulturális központ
Victor Vasarely magyar származású világhírű festőművészről nevezték el a Párizstól húsz kilométerre délre található Antony új kulturális központját, amely szombaton nyílt meg a nagyközönség számára.
hétfő 11:13
Az ember, aki megmutatja a természet valódi arcát
Máthé Bence ifjú természetfotóst a világ legjobbjai között tartják számon, de vajon ki rejtőzik az objektív mögött? A Kossuth Rádiónak mesélt munkáiról, szakmájáról, és azt is elmondta, mi a jó fotó készítésének három fő titka.
hétfő 11:09