Kelta családi nap Aquincumban

kategória: Kultúra
2012 szeptember 18, kedd - 17:08 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: Kelta családi nap, Aquincum, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Kékre festett marcona kelta harcosok, kelta jós, valamint kézműves programok várják az Aquincumi Múzeum látogatóit október 7-én.

Az elsősorban családoknak meghirdetett program résztvevői a római hódítás előtt a mai Budapest területét benépesítő, rejtélyes kelta nép életével ismerkedhetnek meg - írta a múzeum az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

A múzeum romkertjében kelta hagyományőrző csapat ver tábort, amelynek tagjai ízelítőt adnak a kelta mindennapokból: lesz drótékszer készítés, szerepel a programban agyagozás, nemezelés, íjászat, testfestés, a vállalkozó kedvű gyerekeket pedig akár harci kiképzésben is részesítik.

A jövő titkai iránt érdeklődők meglátogathatják félhomályos kuckójában a kelta jósnőt. A kézműves foglalkozások iránt érdeklődőket is számos program várja, amely során megismerkedhetnek a kelta díszítőmotívumokkal vagy korabeli technikákat sajátíthatnak el.

Korabeli ruhákat is fel lehet próbálni az Aquincumi Múzeumban, ahol illatos kelta "varázsitallal" csillapíthatják a szomjukat a látogatók. Tárlatvezetéssel mutatják be a múzeumban fellelhető kelta tárgyakat, emlékeket. A rendezvény október 7-én 11 és 15 óra között lesz.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Fesztiválhétvégével zárulnak a nyári programok Szentendrén
Bor- és gasztronómiai fesztivál mellett szabadtéri koncertek, művészeti és szórakoztató programok kavalkádja várja a vendégeket péntektől vasárnapig a Szentendre éjjel-nappal nyitva elnevezésű nyárbúcsúztató programsorozaton - tájékoztatta az MTI-t Kiss Zsuzsanna, a rendezvény sajtóreferense.
péntek 11:07
Kelták nyomán Komárom-Esztergom megyében
A kelták Komárom-Esztergom megyei történetének öt évszázadát bemutató kiállítás nyílik pénteken a Tatabányai Múzeumban.
péntek 10:30
Tiszai halfesztivált Szegeden
A három napra a szervezők 65 mázsa halfilével készülnek, ami több mint kétszáz mázsa halból nyerhető ki.
csütörtök 15:43
Budapestre jön a Cirque du Soleil
Négy előadást tart a világhírű kanadai székhelyű utazó társulat jövő februárban, Quidam című produkcióját a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be.
csütörtök 12:20
Tovább tart nyitva a pécsi Leonardo-kiállítás
A polihisztor mintegy 60 méret- és korhű találmányát bemutató tárlat a tervezettnél egy hónappal tovább, október 31-ig látogatható.
csütörtök 12:06
Junibor Borünnep a Szent István téren
Négy napig a fiatal borászoké lesz a budapesti Szent István tér, ahol a II. Junibor Borünnep keretében csütörtöktől vasárnapig 29 pincészet csaknem százféle borral várja a közönséget.
csütörtök 10:26