NAV: elektronikusan is megrendelhetők az online pénztárgépek

kategória: Üzlet/gazdaság
2013 november 19, kedd - 11:16 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: NAV, pénztárgépek, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Elektronikusan, a magyarorszag.hu oldalon keresztül is megrendelhetők az online pénztárgépek - közölte kedden az MTI-vel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely arra is felhívta a figyelmet, hogy aki eddig kötelezettsége ellenére nem rendelt pénztárgépet, annak haladéktalanul meg kell rendelnie az e célra kialakított internetes felületen.

A közleményben a NAV kifejti: elméletileg már minden átállásra kötelezett vállalkozásnak meg kellett rendelnie az online adatkapcsolatra képes pénztárgépet, és ezt az adóhatóság folyamatosan ellenőrzi. Vannak azonban olyan üzletek, cégek, amelyek nem megfelelő gépet rendeltek vagy egyszerűen elmulasztották a megrendelést.

Számukra gyors segítség, hogy a NAV honlapjáról is elérhető magyarorszag.hu portálon megtalálják azt a felületet, amelyen garantáltan megfelelő pénztárgépet rendelhetnek. A megrendelési felület elérési útvonala: http://www.nav.gov.hu/data/cms307838/Megrendelesi_felulet.pdf

Annak, aki már rendelkezik 2013. november 16. előtt megkötött szerződéssel (megrendeléssel), két dolgot feltétlenül ellenőriznie kell - hívja fel a figyelmet a NAV. Egyrészt, hogy a megrendelés, szerződés érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező és ténylegesen forgalomba hozható pénztárgépre vonatkozik-e, másrészt, hogy a megrendelést, illetve a szerződést a forgalmazó visszaigazolta-e.

Ha a megrendelést, illetve a szerződést még nem igazolták vissza, és a pénztárgépet nem közvetlenül a forgalmazótól rendelte a megrendelő, kérnie kell a pénztárgép eladójától egy olyan igazolást, amely arról szól, hogy a szerződést, megrendelést továbbította a forgalmazóhoz. Ezen a dokumentumon a forgalmazó visszaigazolásának is szerepelnie kell. Ezt az igazolást az eladónak 2013. november 25-ig kell kiadnia. Ha valaki a pénztárgépet közvetlenül a forgalmazótól rendelte meg, úgy a forgalmazónak kell a szerződést, megrendelést visszaigazolni, szintén legkésőbb 2013. november 25-ig.

Fontos, hogy a két feltételnek együttesen kell teljesülnie, tehát nem elég, hogy a megrendelés visszaigazolták, szükséges az is, hogy az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező és ténylegesen forgalomba hozható pénztárgépre vonatkozzon. Továbbra is szükséges feltétel, hogy az adózó üzembe helyezési kóddal rendelkezzen, amelyet a PTGREG adatlap kitöltésével igényelhetett a NAV-tól.

Minden megrendelés nyomon követhető, mivel az adatokat a forgalmazóknak kötelező továbbítaniuk a NAV-hoz. A forgalmazói adatszolgáltatás alapján a NAV pontos információkkal rendelkezik arról, hogy mely adózók nem rendeltek még a jogszabályi előírásoknak megfelelő pénztárgépet. A NAV ellenőrizni és szigorúan szankcionálni fogja azon adózókat, akik nem teljesítik az új típusú pénztárgépek beszerzésére és beüzemelésére vonatkozó kötelezettségüket - olvasható a közleményben.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Időt nyerhetnek-e a kft.-k a feltőkésítési kötelezettség teljesítésére?
Van-e jogszerű lehetőség arra, hogy a korlátolt felelősségű társaságok időt nyerjenek a legkésőbb 2016. március 15-ig esedékes feltőkésítési kötelezettség teljesítésére? A Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda szakértője szerint a kérdés sok korlátolt felelősségű társaságot foglalkoztat, hiszen számos olyan társaság létezik, amelynek jelenleg komoly megterhelést jelent a törzstőke hárommillió forintra történő felemelése legkésőbb 2016. március 15-ig, jóllehet ezt minden olyan korlátolt felelősségű társaságnak meg kell tennie, amelynek törzstőkéje nem éri el ezen összeget.
csütörtök 15:58
MobilTárca szolgáltatást indított a Telekom
Digitális pénztárcává alakítja a mobiltelefont a Magyar Telekom MobilTárca szolgáltatása - jelentette be Christopher Mattheisen, a mobilszolgáltató társaság vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.
csütörtök 13:21
NGM: a fair bankokról szóló törvény erősíti a fogyasztóvédelmet
A fair bankokról szóló törvény jelentősen erősíti a pénzügyi szektorban a fogyasztóvédelmet - mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára a Privátbankár.hu portál Pénzügyi tudatosság fórum című szakmai konferenciáján.
csütörtök 12:40
Nincs extra szigor a magyar fair bank-törvényben
A hitelfelvevők érdekeit védő új magyar törvényben, a nyugati országokban létező hasonló jogszabályokhoz képest nincs ördöngösség – mondta a Kossuth Rádióban Gyurcsik Attila elemző.
csütörtök 12:25
Kairói irodát nyitott a Magyar Nemzeti Kereskedőház
Magyarország meghirdette a keleti nyitás politikáját, amelyben nagy szerepe van az egyiptomi-magyar kapcsolatoknak - mondta a megnyitón Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.
csütörtök 12:09
A magyar-üzbég gazdasági kapcsolatokban még sok a kiaknázatlan lehetőség
A magyar-üzbég árucsere-forgalomban és gazdasági együttműködésben nagy növekedési lehetőségek vannak, mindkét fél érdekelt a kapcsolatok további bővítésében - hangsúlyozták a két ország képviselői kedden, a Magyar-Üzbég Üzleti Fórumon.
szerda 14:49