Áresés jöhet az ultrabook számítógép-kategóriában

kategória: InfoTech
2012 március 05, hétfő - 12:35 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: acer, számítógép, ultrabook, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Az Acer számítógépgyártó vállalat vezérigazgatója, Jim Wong jelentős áresést vár az ultrabook kategóriában az idei évtől kezdődően.

Az idén már minden bizonnyal lesznek 800 dollárért is kapható ultrabook készülékek - nyilatkozta a Die Welt című napilapnak a vezérigazgató, jövőre pedig már akár 500 dollárra is csökkenhet az ár. Jelenleg az ultrabook készülékek ára jóval meghaladja az 1.000 dollárt.

Az új laptop kategória, az ultrabook a hagyományos merevlemez helyett félvezető áramkörökből kialakított memóriával rendelkezik, ennek köszönhetően jóval kevesebb áramot fogyaszt a hagyományos laptopoknál, valamint keskenyebb és könnyebb.

Az Acer vezérigazgatója bízik a Microsoft 8 operációs rendszer sikerében annak ellenére is, hogy a táblaszámítógépek piacát jelenleg az Apple és a Google operációs rendszerei uralják. "A következő Windows-verzió, a 8-as kifejezetten érintőképernyős kezelőfelületre lett optimalizálva és kiválóan alkalmas lesz digitális tartalom előállítására szolgáló munkaeszközökhöz" - mondta. A Microsoft ezen a téren vezető szerepet tölt be, míg az Apple iOS és a Google Android operációs rendszereket leginkább digitális tartalom fogyasztására alakították ki.

A Microsoft az idén ősszel tervezi bemutatni a Windows 8 operációs rendszert.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Magyar fejlesztés az Appstore sikerlistán
Múlt heti megjelenése óta az App Store legkedveltebb magyar üzleti alkalmazásai között van a CryptTalk.
kedd 14:51
Így válasszunk e-könyv-olvasót
Az e-olvasók növekvő népszerűsége az elmúlt időben nyomon követhető a digitális könyvek piacának fejlődésén. Forgalmazott értékük már 2012-ben átlépte a 4,4 milliárd dollárt. Ugyanebben az évben Amerikában 10-ről 19 százalékra nőtt a készülékek penetrációjának aránya. Az európai a világ második legnagyobb és rohamosan fejlődő piaca, az Egyesült Királysággal és Németországgal az élen.
kedd 12:42
Ingyenes autós navigációk: helyzet van
Szerencsére kínálati piac van kialakulóban: új versenyzők tűnnek fel és még a régiek is javítanak. Minek fizetni, ha az ingyenes is jó?
kedd 12:05
UPC-mobil és ingyenes WiFi egész Magyarországon
A cég virtuális mobilszolgáltatóként jelent meg a piacon. Emellett egyedülálló termékkel egészítette ki internetszolgáltatásainak körét a UPC. A Wi-Free nevű szolgáltatással bármelyik UPC internetelőfizető csatlakozhat egy másik ügyfél Wi-Fi routeréhez.
csütörtök 16:30
Virtuális Google-kiállítás Magyarországról
25 évvel a rendszerváltás után – A Google és az OSA Archívum közös virtuális kiállítást nyújt a magyarországi eseményekről. Az online kiállításon az OSA Archívum korabeli fotókkal és videókkal mutatja be az 1989-es rendszerváltáshoz vezető utat.
csütörtök 15:55
Így hat az okostelefon, tablet és számítógép a gyerekekre
Sem az idő múlását, sem a kapcsolatvesztést nem érzékelik azok a gyerekek, akik naphosszat ülnek a számítógépes játékok vagy világháló előtt akár asztali gépen, akár mobiltelefonnal a kezükben.
csütörtök 13:06