Áresés jöhet az ultrabook számítógép-kategóriában

kategória: InfoTech
2012 március 05, hétfő - 12:35 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: acer, számítógép, ultrabook, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Az Acer számítógépgyártó vállalat vezérigazgatója, Jim Wong jelentős áresést vár az ultrabook kategóriában az idei évtől kezdődően.

Az idén már minden bizonnyal lesznek 800 dollárért is kapható ultrabook készülékek - nyilatkozta a Die Welt című napilapnak a vezérigazgató, jövőre pedig már akár 500 dollárra is csökkenhet az ár. Jelenleg az ultrabook készülékek ára jóval meghaladja az 1.000 dollárt.

Az új laptop kategória, az ultrabook a hagyományos merevlemez helyett félvezető áramkörökből kialakított memóriával rendelkezik, ennek köszönhetően jóval kevesebb áramot fogyaszt a hagyományos laptopoknál, valamint keskenyebb és könnyebb.

Az Acer vezérigazgatója bízik a Microsoft 8 operációs rendszer sikerében annak ellenére is, hogy a táblaszámítógépek piacát jelenleg az Apple és a Google operációs rendszerei uralják. "A következő Windows-verzió, a 8-as kifejezetten érintőképernyős kezelőfelületre lett optimalizálva és kiválóan alkalmas lesz digitális tartalom előállítására szolgáló munkaeszközökhöz" - mondta. A Microsoft ezen a téren vezető szerepet tölt be, míg az Apple iOS és a Google Android operációs rendszereket leginkább digitális tartalom fogyasztására alakították ki.

A Microsoft az idén ősszel tervezi bemutatni a Windows 8 operációs rendszert.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Ez a drón lesz az óceánok ura
Átrepült egy kontinenst az amerikai haditengerészet szuperszemmel felszerelt drónja, a MQ-4C Triton. A 46 milliárd forintos szupergép következő célpontja az óceán lesz.
hétfő 14:20
Jobb lesz a Google Áruházban vásárolni
Kifejezetten a vevők érdekeit védő, a fejlesztőket miattuk megszorító szabályozásokat léptetett érvénybe áruházában a Google.
hétfő 12:41
Elkészült az első 3D-nyomtatott laptop
Rettenetesen néz ki, de legalább működik. Csupán hat napig tart kinyomtatni.
péntek 12:14
2025-től jöhetnek a robot teherautók
A Mercedes-Benz Future Truck 2025 projekt keretében az autógyártó nem mindennapi perspektívát vázolt fel.
csütörtök 14:50
Lopakodó hajókkal erősít India
A haditengerészet lát fantáziát a lopakodó felszíni egységekben, ezzel egészítik ki az új példányokat.
csütörtök 14:40
Világelső a német posta: drónos csomagkézbesítés
A német posta már 2013 végén elvégezte az első drónkísérleteket a Rajna fölött, a Paketkopter az akkor használt eszköz továbbfejlesztett, kifejezetten az Északi-tenger partvidékének viszonyaihoz igazított változata.
csütörtök 11:05