Áresés jöhet az ultrabook számítógép-kategóriában

kategória: InfoTech
2012 március 05, hétfő - 12:35 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: acer, számítógép, ultrabook, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Az Acer számítógépgyártó vállalat vezérigazgatója, Jim Wong jelentős áresést vár az ultrabook kategóriában az idei évtől kezdődően.

Az idén már minden bizonnyal lesznek 800 dollárért is kapható ultrabook készülékek - nyilatkozta a Die Welt című napilapnak a vezérigazgató, jövőre pedig már akár 500 dollárra is csökkenhet az ár. Jelenleg az ultrabook készülékek ára jóval meghaladja az 1.000 dollárt.

Az új laptop kategória, az ultrabook a hagyományos merevlemez helyett félvezető áramkörökből kialakított memóriával rendelkezik, ennek köszönhetően jóval kevesebb áramot fogyaszt a hagyományos laptopoknál, valamint keskenyebb és könnyebb.

Az Acer vezérigazgatója bízik a Microsoft 8 operációs rendszer sikerében annak ellenére is, hogy a táblaszámítógépek piacát jelenleg az Apple és a Google operációs rendszerei uralják. "A következő Windows-verzió, a 8-as kifejezetten érintőképernyős kezelőfelületre lett optimalizálva és kiválóan alkalmas lesz digitális tartalom előállítására szolgáló munkaeszközökhöz" - mondta. A Microsoft ezen a téren vezető szerepet tölt be, míg az Apple iOS és a Google Android operációs rendszereket leginkább digitális tartalom fogyasztására alakították ki.

A Microsoft az idén ősszel tervezi bemutatni a Windows 8 operációs rendszert.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Így kell helyesen beállítani az otthoni wifit
Az otthoni internethasználat legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a saját, jól beállított, optimalizált wifihálózat kialakítása.
péntek 16:18
Tíz másodperc alatt tölt fel egy elektromos busz
Az autóbusz az utasok fel- és leszállása közben, a megállókban tölti fel telepeit, minden egyes feltöltéssel legalább öt kilométert képes megtenni.
péntek 16:10
Fontos új információk az ingyenes iGO naviról
Tegnap felrobbant a hazai online világ a hírtől, hogy tíz napra ingyenesen letölthető lesz az iGO navigáció teljes Magyarország térképpel okostelefonokra. Maradtak nyitott kérdések, melyekre választ kaptunk a gyártó NNG-től.
csütörtök 12:55
Világsiker lehet a magyar történelmet bemutató 3D animáció + VIDEÓ
A magyar, egerszalóki filmstúdió, a Greenzero egy kicsit másképpen, valamint más szinten közelítette meg a magyar történelem animációs feldolgozását, mint azt előttük mások tették.
csütörtök 11:46
Okosak lesznek a drónok
Hamarosan az agyra hasonlító neurális hardverrel ellátott drónok jelennek meg, ami nagy előrelépést jelent számukra a potenciális veszélyforrások észlelésében és elkerülésében, egészen új lehetőségek előtt nyitva meg az utat.
csütörtök 10:27
Leválthatják mobilappok az idegenvezetőt?
A turisták általában arra vágynak, ne csak fizikai értelemben, hanem minden szempontból kényelmes legyen az útjuk. Ez inkább az idegenvezetőknek, mint a turisztikai applikációknak kedvez – erről is szó volt a Napközben adásában.
szerda 11:08