Áresés jöhet az ultrabook számítógép-kategóriában

kategória: InfoTech
2012 március 05, hétfő - 12:35 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: acer, számítógép, ultrabook, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Az Acer számítógépgyártó vállalat vezérigazgatója, Jim Wong jelentős áresést vár az ultrabook kategóriában az idei évtől kezdődően.

Az idén már minden bizonnyal lesznek 800 dollárért is kapható ultrabook készülékek - nyilatkozta a Die Welt című napilapnak a vezérigazgató, jövőre pedig már akár 500 dollárra is csökkenhet az ár. Jelenleg az ultrabook készülékek ára jóval meghaladja az 1.000 dollárt.

Az új laptop kategória, az ultrabook a hagyományos merevlemez helyett félvezető áramkörökből kialakított memóriával rendelkezik, ennek köszönhetően jóval kevesebb áramot fogyaszt a hagyományos laptopoknál, valamint keskenyebb és könnyebb.

Az Acer vezérigazgatója bízik a Microsoft 8 operációs rendszer sikerében annak ellenére is, hogy a táblaszámítógépek piacát jelenleg az Apple és a Google operációs rendszerei uralják. "A következő Windows-verzió, a 8-as kifejezetten érintőképernyős kezelőfelületre lett optimalizálva és kiválóan alkalmas lesz digitális tartalom előállítására szolgáló munkaeszközökhöz" - mondta. A Microsoft ezen a téren vezető szerepet tölt be, míg az Apple iOS és a Google Android operációs rendszereket leginkább digitális tartalom fogyasztására alakították ki.

A Microsoft az idén ősszel tervezi bemutatni a Windows 8 operációs rendszert.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Miért jobb egy robot főnök?
Hatékonyabb és boldogabb az alkalmazott, ha egy robot adja ki az utasításokat, szabja meg a határidőt, szervezi a munkát.
szerda 13:14
Vagy asztal, vagy startképernyő lesz a Windows 9-ben
Szakít a Windows 8-ban próbált univerzális megoldással a Microsoft.
szerda 13:05
20 éves az "okostelefon"
Az első okostelefont még személyi digitális asszisztensnek nevezték, de kitűnt a többi termék közül.
kedd 12:03
Fényre változik a kifejlesztett mesterséges bőr
A katonák jövőbeli álcája lehet, ahogy a hordható okoseszközök alapja is az a mesterséges bőr, amely rátapad viselőjére, és fény szerint változtatja színét.
kedd 12:00
Beteggé tesz bennünket a technika?
Közel sem mindegy, hogy melyik fémből mennyit tartalmaznak a mobil készülékek és hogy ezeket a fémeket, miként dolgozták fel, ugyanis könnyen allergiás reakciót válthatnak ki.
hétfő 12:35
Formula Student Hungary: saját fejlesztésű autókkal versenyeztek
Saját fejlesztésű autókkal versenyeztek egyetemisták a gönyűi kikötőben, ahol autóipari cégek képviselőivel is találkozhattak. A Formula Student Hungary-n 15 ország 44 csapata vett részt. Palkovics László felsőoktatási államtitkár arról beszélt: az értékesebb diplomák érdekében az egyetemeken kívül a vállalatoknak is részt kell venniük a szakemberek képzésében.
hétfő 11:15