Áresés jöhet az ultrabook számítógép-kategóriában

kategória: InfoTech
2012 március 05, hétfő - 12:35 | szerző: mti Email tartalom Nyomtatás tartalom pdf file létrehozása tartalom
Címkék: acer, számítógép, ultrabook, címkefelhő
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is
Az Acer számítógépgyártó vállalat vezérigazgatója, Jim Wong jelentős áresést vár az ultrabook kategóriában az idei évtől kezdődően.

Az idén már minden bizonnyal lesznek 800 dollárért is kapható ultrabook készülékek - nyilatkozta a Die Welt című napilapnak a vezérigazgató, jövőre pedig már akár 500 dollárra is csökkenhet az ár. Jelenleg az ultrabook készülékek ára jóval meghaladja az 1.000 dollárt.

Az új laptop kategória, az ultrabook a hagyományos merevlemez helyett félvezető áramkörökből kialakított memóriával rendelkezik, ennek köszönhetően jóval kevesebb áramot fogyaszt a hagyományos laptopoknál, valamint keskenyebb és könnyebb.

Az Acer vezérigazgatója bízik a Microsoft 8 operációs rendszer sikerében annak ellenére is, hogy a táblaszámítógépek piacát jelenleg az Apple és a Google operációs rendszerei uralják. "A következő Windows-verzió, a 8-as kifejezetten érintőképernyős kezelőfelületre lett optimalizálva és kiválóan alkalmas lesz digitális tartalom előállítására szolgáló munkaeszközökhöz" - mondta. A Microsoft ezen a téren vezető szerepet tölt be, míg az Apple iOS és a Google Android operációs rendszereket leginkább digitális tartalom fogyasztására alakították ki.

A Microsoft az idén ősszel tervezi bemutatni a Windows 8 operációs rendszert.Kapcsolódó cikkek
Megosztás:   Facebook Twitter iwiw
Print

Hozzászólás küldése

Felhasználónév:
Hozzászólások:

Kód beírása:

Mobilalapú pénzügyi szolgáltatást indít a Telenor
Mobilalapú banki- és pénzügyi, fizetési szolgáltatásokat indít kedden a Telenor Magyarország, amelyhez egy saját márkás hitelkártyát is piacra dobnak - jelentették be a távközlési vállalat vezetői sajtótájékoztatón Törökbálinton.
kedd 10:50
Algoritmusok segíthetnek az ideális munka megtalálásában
Ma, amikor különböző weboldalak mögött megbúvó algoritmusok ajánlanak könyveket, filmeket, vagy akár életünk társát, az álláskeresésben még mindig a hagyományos módszerekre hagyatkozunk, ez azonban hamarosan megváltozhat.
hétfő 16:44
Újfajta segítség a vásárlókért a vásárlóktól
Okostelefonnal is sokat tehetünk az élelmiszer-biztonságért, decembertől elérhető ugyanis a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal új mobilalkalmazása. Ezzel első kézből jelezhetők az észlelt szabálytalanságok a hatóságnak.
hétfő 13:03
Módosítja agyunkat a mentolos cigi
Az agy módosításával tesz a dohányzás rabjává a cigarettában található mentol - derült ki a Neurotudományok Társaságának éves találkozóján. 
csütörtök 15:05
VÉSZ-applikáció is segíti az autósokat a közlekedésben
A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság okostelefonokra és táblagépekre ingyenesen telepíthető alkalmazása segít az autósoknak a közlekedésben és az időjárási viszonyok előrejelzésében.
kedd 14:08
Adatokból modellezik le a kapcsolatokat
Rengeteg adat keletkezik, amelyeket kutatásokra, tudományos kérdések megválaszolására is lehet használni. Ezt is célozza az Európai Unió egyik programja, amelyben több mint másfél milliárd forintos támogatással vesz részt a Budapesti Műszaki Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem.
kedd 12:01